Dumitru Anghel lansează ”O samă de scriitori”

De Mihai Vintilă 23 Octombrie 2014, 17:55 Cultura Brailei

Dumitru Anghel - O sama de scriitori

Sâmbătă 25 octombrie 2014 începând cu ora 11, în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3 va avea loc lansarea cărţii „O samă de scriitori” de profesor Dumitru Anghel. Volumul este o antologie de critică literară unde sunt cuprinşi autori brăileni dar nu numai.

Apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei în anul 2014, va fi prezentată de Dumitru Barău, Viorel Coman, Magdalena Iugulescu, Nicu Teodorescu şi Ioan Toderiţă. Moderatorul discuţiilor va fi Constantin Gherghinoiu.

Dumitru Anghel s-a născut la 23 august 1939 în judeţul Teleorman şi a profesat ca profesor de limba română în Brăila. Absolvent de filologie in 1963 a scris peste 1300 de articole culturale, de la critică şi avancronică muzicală până la cronică de carte, teatru şi film.

Pentru activitatea sa didactică şi publicistică a fost răsplătit cu titlul de „Profesor evidenţiat” de către Ministerul Învăţământului şi cu Diplome de Excelenţă la diverse manifestări culturale. Este membru al Societăţii Muzicale „Lyra”.

 

Autor Mihai Vintilă 23 Octombrie 2014, 17:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii