Dor de Basarabia, eveniment cultural-artistic la Casa Petre Ştefănescu-Goangă

De Alexandrina Iordache 25 Martie 2015, 19:58 Cultura Brailei

Corul Semanatorii, BiestiSâmbătă, 28 martie 2015, începând cu ora 11.00,  la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă din Braila, Piata Poligon nr. 2A, are loc manifestarea cultural-artistică ”Dor de Basarabia”, prilejuită de împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Asociaţia ProBasarabia şi Bucovina-filiala Vasile Voloc şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila cu participarea unei delegații culturale din localitatea Bieşti, Republica Moldova, condusă de Ion Vlas, primarul comunei.

Manifestarea cuprinde un moment de evocare a evenimentului si un program artistic.

În cadrul momentului de evocare profesor dr. Ştefan Aftodor, preşedintele Societății de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, va prezenta comunicarea ”Basarabia: dor de unire, dor de pământ românesc!”, iar profesorul Ion Vlas, primarul localităţii Bieşti, Republica Moldova, va prezenta tema ”97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”.

Manifestarea continua cu un recital extraordinar sustinut de Ansamblul Coral „Semănătorii” din Republica Moldova, dirijor Ștefan Caranfil, melodii populare românesti interpretate de Marta Oprea, Nicoleta Ghelase, Mioara Mănăilă şi Maria Mărgineanu și se încheie cu momente muzicale oferite de grupul folk „Generaţii”, condus de profesorul Dumitru Popescu.

 

Autor Alexandrina Iordache 25 Martie 2015, 19:58 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii