Demonstratie de cum se crează Origami 3D la școala Vlaicu Vodă din municipiul Brăila

De Virgil Andronescu 17 Martie 2019, 13:10 Cultura Brailei

Origami Ionut Coman la Scoala vlaicu Voda Braila

 

In frumoasa dimineata de 15 martie 2019 am asistat la o demonstratie de cum se creaza Origami 3D. Am fost prezent pentru a face un scurt film despre arta Origami. Acest eveniment s-a petrecut la Scoala clasele I-VIII Vlaicu Voda din municipiul Braila. O scoala frumos amenajata, curata si bine intretinuta. Au facut aceasta demonstratie elevi ai clasei a VII-a A, sub indrumarea artistului Origami 3D Ionut Coman. Toata aceasta joaca s-a realizat in timpul orei de dirigentie, sub atenta supravegere doamnei profesor de matematica Beciu Rodica diriginta a acestei clase. Au lucrat alaturi de indrumatorul lor un numar de 17 elevi extrem de talentati.

 

L-am cunoscut pe Ionut Coman in urma cu ceva timp in comuna Unirea din judetul Braila. Era prezent pe holul caminului Cultural alaturi de lebedele de hartie construite de mainile sale si cu ajutorul copiilor. Am fost placut impresionat de ceea ce am vazut si am stat cu Ionut de vorba despre ceea ce prezenta cetatenilor locului sositi la un eveniment cultural deosebit.

Tot atunci, redactorul sef al revistei Litera 13 Mihai Vintila a realizat un interviu din care a publicat un fragment pe coperta 4 a revistei si o parte pe ziarul sau www.infoest.ro, interviu din care redau un scurt dar convingator fragment: Creatorul acestor minuni fragile este Coman Ionuț de 22 de ani din comuna Gropeni. Un artist ascuns într-un sat. Culorile din jur parcă dansează în ochii săi când îmi povestește despre pasiunea sa. Pentru că ce altceva să fie decât pasiune, mistuitoare și roditoare. Nu poți să lucrezi ore în șir fără a fi învăluit de această pasiune. Figurile din hârtie, unele înalte de peste 40-50 de cm, necesită mult timp și migală. Autorul lor modest recunoaște că este necesar de la câteva ore până la zile pentru realizarea celor mai complexe. Admite și faptul că are această pasiune de trei ani. Trei ani în care s-a perfecționat și a realizat cu ajutorul micilor bucățele de hârtie opere care pot sta în orice loc cu mândrie. De la o vreme nu mai este singur. A insuflat pasiunea și doamnei Roșca Anghelușa,43 de ani din aceeași localitate, care l-a ajutat cu expoziția de la Unirea. Nu este prima expoziție ci a treia. http://www.infoest.ro/stiri/stiri-din-judet/Origami-de-Bărăgan.htm

 

 

Autor Virgil Andronescu 17 Martie 2019, 13:10 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii