DUMITRU STEFANESCU - STEF expune pictura naiva cu tema POVESTI CU HAZ

De Mihai Vintilă 14 Mai 2019, 19:44 Cultura Brailei

POVESTI CU HAZ de Stefanescu Stef Braila

In cadrul manifestarilor "Noaptea Muzeelor",sambata 18 mai 2019 la ora 18.01 in Muzeul Brăilei Secția de Etnografie din Str.Polona nr.14, artistul plastic brailean DUMITRU STEFANESCU - STEF expune pictura naiva cu tema POVESTI CU HAZ.

Personalitate marcanta in pictura naiva contemporana atat pe plan national cat si international a fost rasplatit cu numeroase premii,medalii, trofee, plachete si diplome.

Expozitia personala este vernisata de Gabriela Closcă, Sef sectie Etnografie și de dr.Brindusa Ilie, muzeograf iar prof. Liliana Toma si Eugenia Dumitriu - critic de arta din Bucuresti vor prezenta autorul și piesele.

"Născut in orasul dunarean cu salcami, Braila, pe unde au trecut de-a lungul timpului: Panait Istrati, Hariclea Darclee, Ana Aslan, Mihail Sebastian, Perpessicius, pictorul, graficianul si caricaturistul DUMITRU STEFANESCU- STEF, absolvent al Liceului teoretic "N.Iorga" și al Institutului de Marina "Mircea cel Batran" din Constanta, iar mai târziu al Scolii de Arte "Vespasian Lungu" - sectia pictura la clasa prof. Mihail Gavrilescu, a privit marea, a mangaiat cu ochiul plasticianului Dunarea si vrajit de frumusetea salbatica a locurilor de bastina a intrat pe lista personalitatilor brailene, urmandu-si insa propria sa cale si desavarsindu-si propriul stil independent.

Lucrarile lui STEF sunt adevarate explozii de culoare,este un artist al luminii interactive,dinamica turbulenta a limbajului luminos impresioneaza spatiul astfel ca materia picturii se transforma in multe cazuri in strigate mute ale unui simbolism expresionist." a specificat criticul de arta Eugenia Dumitriu.

 

 

Autor Mihai Vintilă 14 Mai 2019, 19:44 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii