Cristian Bădiliţă la Braila: Procesul lui Baudelaire

De Virgil Andronescu 22 Noiembrie 2016, 22:14 Cultura Brailei

Cristian Bădiliţă

În curând se vor împlini 160 de ani de la apariţia Florilor Răului, volum ce reprezintă o dată fundamentală în istoria poeziei universale, precum şi 150 de la moartea lui Charles Baudelaire. La mai puțin de o lună de la publicarea sa pe 25 iunie 1857, volumul Florile Răului poetul a fost acuzat de ultragiu la morala publică şi religioasă. Acest proces s-a soldat cu o dublă condamnare, a poetului şi a celor doi editori. 6 dintre poeme au fost interzise până în 1949, când verdictul din 1857 a fost anulat.

Cu această ocazie, scriitorul Cristian Bădiliţă, autorul unei cărţi în curs de apariţie despre Procesul lui Baudelaire, a (re)venit la Brăila cu o conferinţă în care, pe lângă reconstituirea procesului, a prezentat, într-o nouă traducere, exactă, cele 13 poeme inculpate însoţite de comentarii teologico-literare şi de imagini.

Evenimentul a avut loc în Sala Avantgarde din incinta Teatrului Maria Filotti. Moderatorul acestui eveniment fiind managerul Teatrului, Lucian Sabados. Rol important în revenirea scriitorului Cristian Bădăliță la Brăila a avut Clubul Rotarry Brăila și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcan. 

 

Autor Virgil Andronescu 22 Noiembrie 2016, 22:14 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii