Corul mixt Trison a participat cu succes la Festivalul-Concurs Coral Internaţional de la Ҫanakkale, Turcia

De Comunicat 10 Iulie 2019, 20:24 Cultura Brailei

corul mixt trison din Braila in Turcia

Corul mixt „Trison“ din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a obţinut Premiul special oferit de Polyphonic Art And Choirs Association în cadrul Festivalului-Concurs Coral Internaţional de la Çanakkale, Turcia.

Desfăşurată în perioada 2-7 iulie 2019, cea de-a cincea ediţie a prestigiosului eveniment a implicat peste 1.500 de corişti, reuniţi în 44 de formaţii corale din 10 ţări, şi anume: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Ucraina, Ungaria şi Turcia.

Corul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila a participat atât în festival, cât şi în concurs, la categoria B – coruri mixte (primind şi diplomă de participare pentru interpretarea unei piese a unui compozitor turc).

Astfel formaţia corală brăileană, singura reprezentantă a ţării noastre, a avut un repertoriu în care au fost incluse creaţii din muzica românească (Gheorghe Danga, Ion Criveanu, Tudor Jarda, Anton Pann, Ion Vidu, Pretorian Vlaiculescu), dar şi lucrări semnate de compozitori străini (Stoyan Babekov, Johannes Mathias Michel, Mansur Őzen), întreaga prestaţie fiind foarte bine apreciată de juriul concursului compus din personalităţi ale ţării gazdă, dar şi din străinătate (Bulgaria, Franţa, Serbia), a căror misiune a fost foarte grea ţinând cont de nivelul excelent de pregătire a corurilor concurente.

Pe parcursul manifestării, Corul brăilean a mai fost invitat să concerteze şi în alte locaţii în aer liber unde a primit, permanent, aprecieri şi aplauze din partea audienţei.

Profesorii dirijori şi membrii Corului aduc mulţumiri Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” şi Consiliului Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat prin susţinerea cheltuielii cu transportul dus-întors.

La rândul său, conducerea Şcolii felicită Corul mixt „Trison” şi pe dirijorii săi, participanţi meritorii la această amplă manifestare internaţională, asigurându-i de susţinerea sa permanentă pentru promovarea culturii naţionale în ţară şi în străinătate.

 

 

Autor Comunicat 10 Iulie 2019, 20:24 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii