Concert Senzațional de Jazz Hispanic la Lyra

De Virgil Andronescu 03 Martie 2019, 20:20 Cultura Brailei

jazz hispanic lyra braila

„Felul în care cântă cei trei este o descărcare energetică de jazz pur, emis cu o spiritualitate, o îndrăzneală și cu o intensitate nemaiîntâlnite în jazzul spaniol de ani întregi. Sunetul și prestațiile lor live au fost cele mai bune noutăți ale anului, nu doar în jazzul din Spania, dar și din afară.” El Mundo

Doar am spus că vom continua seria de concerte jazz la Brăila.

De astă dată va fi Concert Senzațional de Jazz Hispanic.
O descărcare energetică de jazz pur spaniol!

MAP Trio concert / Cinefeel Jazz Series
Mai exact Marco Mezquida Music:
Marco Mezquida – pian (ES) | Ernesto Aurignac – saxofon alto (ES) | Ramon Prats – tobe (ES)

M.A.P. este acronimul pentru Mezquida-Aurignac-Prats, un trio senzațional de jazz hispanic, care primește în 2015 premiul pentru cea mai bună formație de jazz, iar în 2016, premiul pentru cel mai bun album de jazz.

Expresivitatea pianistului din insula Menorca, Marco Mezquida, imaginația și originalitatea saxofonistului din Malaga, Ernesto Aurignac, și versatilitatea bateristului din Girona, Ramón Prats, au dat naștere unuia dintre cele mai puternice triouri ale scenei avangardiste spaniole.

Cu elemente de free jazz, de muzică populară contemporană și de improvizație, trioul M.A.P. vă va hipnotiza cu ritmuri clocotitoare, alternate cu momente de lirism sentimental, puțin groove și influențe orientale.

Marco Mezquida. Asemănat cu Bill Evans și Keith Jarrett, Marco Mezquida este una dintre cele mai mari senzații ale pianului de jazz din ultimii ani. Ales de cinci ori „Muzicianul Anului” de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia, Marco Mezquida este un artist eclectic și versatil.
Pianist, compozitor, lider de formații și acompaniator, Mezquida susține concerte solo sau alături de orchestre, se implică în proiecte de dans, cântă ca membru în formații de jazz.

Ernesto Aurignac studiază saxofonul clasic la Conservatorio Superior din Malaga, jazzul, armonia modernă și improvizația la Barcelona.
Un muzician entuziast și pasionat, Ernesto Aurignac inițiază proiectul “Charlie Parker with Strings”, fondează Cvintetul Anunnakis care este nominalizat la titlul de „Cea mai bună producție de jazz și muzică contemporană” din Spania și susține constant masterclass-uri în lumea întreagă.

Ramón Prats. Declarat de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia „Muzicianul anului” în 2014 și câștigătorul titlurilor „Albumul anului” cu Cvartetul Pandora și „Grupul anului” cu Ramón Prats Quartet, bateristul spaniol a colaborat cu artiști internaționali precum Lee Konitz, Mars Gustafsson, Andy Moor, David Murray sau Deborah Carter. Este o prezență constantă pe scena festivalurilor internaționale de jazz din Belgia, Ecuador, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Islanda și Franța. În prezent este profesor la Conservatori Superior de Música del Liceu.

Nu aveți voie să ratați așa concert!

Preț bilet: 35 Lei/pers.
Rezervări bilete: 0720 562 933 (9.30-18.00)

22 Martie / Orele 19.00
Palatul Lyra, Strada Cojocari 21, Brăila


Să ai neapărat în vedere acest concert!

Biletele au început deja să se pună în vânzare.
Ca să fii sigur că prinzi locuri, rezervă bilete din timp! :)

 

 

Autor Virgil Andronescu 03 Martie 2019, 20:20 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii