CinEd România organizează o formare gratuită în Brăila, în parteneriat cu Cinematograful de Artă Cinefeel și Centrul de Creație Brăila

De Mihai Vintilă 19 Februarie 2019, 16:47 Cultura Brailei

Peste 1000 de facilitatori educaționali din întreaga țară au beneficiat până acum de pregătire în cadrul programului de educație cinematografică.
După ce a încheiat cel de-al treilea an în România cu cifre-record, peste 4200 de elevi fiind beneficiari CinEd în 2018, programul de educație cinematografică și-a reluat activitatea cu o serie de formări în Brașov, Ploiești și Alexandria. Pregătirea facilitatorilor educaționali va continua și în luna în martie, în Brăila, chiar la Cinematograful de Artă Cinefeel.

În primii 3 ani de activitate, peste 1000 de învățători, profesori și bibliotecari publici, din 18 orașe, au participat la sesiunile de formări gratuite organizate în cadrul programului. Aceștia şi-au dezvoltat competenţe în educaţia cinematografică și în predarea non-formală la clasă și continuă să folosească resursele puse la dispoziție - filme, materiale pedagogice, tutorat.

CinEd este finanțat de programul Europa Creativă/ MEDIA, coordonat de Institutul Francez din Paris și, pe partea pedagogică, de Cinemateca Franceză, iar în România este implementat de Societatea Culturală NexT. Programul ajunge în Brăila cu ajutorul echipei Cinefeel, primul cinematograf de artă din oraș.
Formarea va fi coordonată de criticul de film Andreea Mihalcea și este dedicată profesorilor de primar/gimnaziu/liceu, precum și bibliotecarilor publici din Brăila.

Înscrierea este gratuită și toți cei prezenți vor primi o diplomă de participare la formare. Facilitatorii educaționali care se vor înscrie în program și vor organiza 3 proiecții pentru elevi în acest an școlar vor primi o diplomă de participare la programul european.

Pentru informații suplimentare, puteţi scrie la cined@nextproject.ro
Urmăriți paginile de facebook Next Film Education sau Cinefeel Brăila.
Trailer CinEd: http://bit.ly/CinEdTeaser
Locație Training: Cinematograf Cinefeel: Centrul de Creatie Braila, Piata Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galati

 

 

Autor Mihai Vintilă 19 Februarie 2019, 16:47 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii