Delegatia Casei de Cultura a Municipiului Braila prezenta la festivalul Eminesciana, Republica Moldova

De Redactia 02 Iulie 2014, 10:22 Cultura Brailei
O delegație culturală a Casei de Cultură a Municipiului Brăila s-a deplasat, la fínele săptămânii trecute, în Republica Moldova, pentru a participa la cea de a XXVIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică și Poezie Eminesciana, care s-a desfăşurat, în data de 29 iunie 2014, la Strășeni, Republica Moldova.

Festivalul, organizat anual de către Consiliul Raional Strășeni, a reunit numeroase ansambluri artistice din toate localitățile raionului, tineri interpreți de muzică ușoară și populară, scriitori și meșteri populari.

Manifestarea a debutat cu depuneri de flori la statuile lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru, apoi a continuat în codrii Strășeniului.

Pe scena amenajată aici au urcat și au smuls ropote de aplauze spectatorilor și brăilenii Florin Chirpac, managerul Teatrului de Copii Cărăbuș, care a recitat din creația eminesciană poezia La Steaua, Grupul Folk Generații (Ioana Țăranu, Raluca Bianca Crăițeanu, Melisa Ozcan, Crina Păsculescu, acompaniate la chitară de profesorul Dumitru Popescu) cu piesele Ridică-te Ștefane și Trăsura scrise de poetul Adrian Păunescu, precum și solistele de muzică populară Marta Oprea și Maria Ciocan, acompaniate de organistul Grabriel Manolache.

Festivalul Eminesciana a intrat deja în tradiția Raionului Strășeni, fiind un adevărat simbol cultural și cea mai reprezentativă manifestare dedicată operei și vieții marelui poet.Director
Emanoil CIUCAȘU

 

Autor Redactia 02 Iulie 2014, 10:22 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate