O expozitie inedita la Cercul Militar Braila - Arta de a fi femeie

De Alexandrina Iordache 03 Martie 2014, 12:50 Cultura Brailei
. Deschisa in 28 februarie 2014, expozitia ”Arta de a fi femeie”, prin ineditul ei, a adus in avans culoarea si emotia sarbatorilor lunii martie: martisorul si Ziua femeii. A fost de fapt un omagiu adus femeii prin arta, o manifestare inedita care a adunat in acelasi loc, Sala de festivitati a Cercului Militar Braila, expozanti de pictura, quilling, goblen si puzzle.

Amfitrionul si moderatorul evenimentului a fost lt.col.(r) Cezar Postelnicu, seful Cercului Militar Braila. A fost un eveniment deosebit atât datorita exponatelor cât si organizarii ireprosabile.

Câteva zeci de persoane au tinut sa fie prezente la inaugurarea expozitiei ce va fi deschisa pâna pe 7 martie a.c., evenimentul desfasurându-se intr-o atmosfera calda si, as spune, de lucru. Expozantii ne-au vorbit cu pasiune despre lucrarile expuse, dialogul dintre expozant-vizitator mentinând-se pe tot parcursul evenimentului si chiar dupa terminarea acestuia.

Si cum de la o manifestare dedicata femeii nu putea lipsi muzica, ea ne-a adus - alaturi de varietatea culorilor din exponate - primavara. ”Primavara, primavara” s-a intitulat melodia interpretata de Daniela Draghita, profesor la Liceul cu program sportiv Braila. Eleva Calu Daria, clasa a III-a B, de la acelasi liceu, a interpretat melodia ”Mama, doar mama”.

Sa facem cunostinta cu expozantii: Andrei Monica - quilling, cdor (r) Alexandru Istrati - puzzle, Stan Gelu Iordache - pictura si lt.col.(rtg) Ioan Popovici - goblen. Poate va intrebati ce au in comun, pentru ca domeniile in care expun sunt diferite: dragostea pentru frumos, talentul si, mai ales, pasiunea si bucuria lucrului bine realizat, cu migala si dupa ore si ore de munca.

Andrei Monica - quilling.

Fost cadru didactic, are o experienta de peste 3 ani in quilling fiind membru al Quilling Guild (grup care acrediteaza persoane care realizeaza quilling, trei in toata lumea). Portofoliul de produse realizate este foarte diversificat: bijuterii, felicitari, miniaturi 3D, tablouri, intr-o gama variata de forme si culori.

Andrei Monica a sustinut ateliere de quilling cu adulti dar si cu copii de diferite vârste (voluntariat). Un astfel de atelier functioneaza si in cadrul Cercului Militar Braila in ziele de luni de la ora 17,00 si sâmbata de la ora 15,30.

cdor (r) Alexandru Istrati - puzzle.

Nascut la Faurei, a absolvit Liceul Teoretic din Faurei, promotia 1976, dupa care a urmat Institutul de Marina ”Mircea cel Batrân” Constanta. La absolvire a optat pentru portul militar Braila. A exercitat diverse functii la nave: ofiter secund, comandant vedeta blindata, specialist in statul major al divizionului de nave iar in anul 2000 trece in rezerva cu drept de pensie de pe functia de sef al cercetarii Flotilei Fluviale.

Pasiunea pentru puzzle si-o descopera in anul 2006 iar tematica preferata este, cum era firesc, batalii navale si veliere. Are peste 30 de tablouri, jetoanele aranjate cu migala si pasiune însumate dau cifra de 35.000. Marea majoritate a tablourilor au in jur de 500 de jetoane. De când am intrat in sala expozitiei mi-a atras atentia un tablou mai mare care a fost realizat din 3.500 jetoane dupa cum mi-a spus chiar autorul. Tine la toate tablourile realizate si nu le comercializeaza. Dorinta comandorului Istrati este sa realizeze o expozitie personala.

Stan Gelu Iordache - pictura

A absolvit Facultatea Muncitoreasca din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. Anul acesta, pe 14 mai, va împlini vârsta de 80 de ani. Un om activ, care nu-si arata vârsta, cu o privire patrunzatoare, care a venit la inaugurarea expozitiei impreuna cu fiica sa. Are 11 expozitii personale, expuse si vernisate in diferite locatii din orasul Braila cum ar fi: Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati”, Cercul Militar, Teatrul de Papusi, Clubul Progresul, Tribunalul judetean Braila.

Este pasionat si de literatura. A publicat poezii si articole cu caracter mobilizator in ziarul Braila, iar prin tipografia Pancronex, patru brosuri cu urmatoarele subiecte: ”Tainele universului”, ”Drama unui Hermafrodit”, Teatru (3 piese) si ”Poezii”. Tema tablourilor expuse a constituit-o peisajele si florile.
Cercul Militar Braila intentioneaza sa infiinteze o echipa de teatru care va fi coordonata de Stan Gelu Iordache.

lt.col.(rtg) Ioan Popovici

Este nascut la Botosani in septembrie 1948, absolvent al Scolii militare de ofiteri activi ”N. Balcescu” Sibiu, arma geniu. De mic i-a placut sa picteze, a descoperit apoi fotografia. Este legitimat fotograf militar si s-a specializat in reparatia aparatelor de fotografiat. A iubit, de asemenea, ceasornicaria.

In anul 2002 a descoperit, din întâmplare, globenul si toate celelalte pasiuni au fost date uitarii. Are peste 100 de globenuri totalizând peste sapte metri patrati adica 7 milioane de împunsaturi cu acul.


Expozitia, cu vânzare, ramâne deschisa pâna pe 7 martie 2014. Cei interesati pot achizitiona produsele expuse sau pot face comenzi.

 

Autor Alexandrina Iordache 03 Martie 2014, 12:50 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate