Braila : Festivalul Concurs de Muzică Folk Seară de Mai

De Frimu Ghinea 29 Mai 2014, 09:44 Cultura Brailei

Vineri și sâmbătă,  la Casa Memorială “Petre Ștefănescu Goangă”, se va desfășura Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”.

Manifestarea, ajunsă la cea de a V-a ediție, este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia “Proilavia” și reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.
Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal.

Prestațiile celor 25 de concurenți înscriși în competiție vor fi analizate de un juriu format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei” și Cornelia Buzoianu, muzician, lead vocal al “Moonlight Shadow Band”.
Vineri, 30 mai, de la ora 18.00, are loc concursul pe cele două categorii de vârstă, care se va încheia cu recitalul Manuelei Nichita, câștigătoarea ediției a IV-a a Festivalului „Seară de Mai”.

Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 31 mai, cu începere de la ora 18.00, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, recitalul Grupului Folk „ANTIC” (Cristina Marinescu – chitară bass, Laura Șoga – voce, blockflote, Marian Marinescu – voce, chitară).

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii. Marele premiu este o chitară electro-acustică Epiphone.

 

Autor Frimu Ghinea 29 Mai 2014, 09:44 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii