Biblioteca Judeţeană Panait Istrati şi Asociaţia COLORERIA vă invită la un nou film documentar!

De Redactia 27 Septembrie 2017, 19:59 Cultura Brailei

Vineri, 29 septembrie 2017 de la ora 19:30 la Biblioteca Județeană Panait Istrati (Sala de Lectură, et.1) va fi proiectat documentarul Cinema, Mon Amour  - marca KineDok. Invitat special la eveniment va fi protagonistul filmului, actorul Victor Purice. Intrarea liberă!
 
|Alexandru Belc|România, Republica Cehă|2015|70 minute|

Synopsis: | Dacă la începutul anilor ’90 în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30. „Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta acestora zilnică de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț în viață. Trăind în „epoca de aur” a cinematografiei, Victor visează să readucă zilele de glorie, dar se străduiește din răsputeri să țină pasul cu noua și cruda realitate. Într-un cinematograf lipsit de încălzire, care se ruinează pe zi ce trece, fără niciun ajutor din partea statului care deține clădirea, această bătălie a sa seamănă cu cea a lui Don Quijote. Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture deoarece nu se poate despărți de locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Este convins că în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va înfrunta același destin ca majoritatea cinematografelor din România. |

Trailer film: https://vimeo.com/89902503

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

ORGANIZATOR LOCAL: Asociatia COLORERIA și Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

 

 

Autor Redactia 27 Septembrie 2017, 19:59 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii