Asociația Citim Împreună România a pregătit două sesiuni de lectură desfășurate la Ludoteca Bibliotecii Județene

De Redactia 29 Ianuarie 2019, 17:06 Cultura Brailei

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila celebrează în data de 31 ianuarie Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI 2019), eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări. Asociația “Citim Împreună România”, care a inițiat proiectul, a atras anul acesta peste 600 de parteneri din toate județele. Astfel, se vor organiza sesiuni de lectură împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară.

Credem că cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Tema de anul acesta este „ZICI ca să ȘTIM” (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) – o simbioză perfectă între lectură și învățare. Scopul manifestărilor este să trimitem un mesaj puternic tuturor celor implicați în creșterea unui copil - părinților, profesorilor, dar și factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească 20 de minute pe zi, începând din prima sa zi de viață și până când poate citi singur.

Biblioteca a pregătit două sesiuni de lectură, desfășurate la Ludotecă joi, 31 ianuarie, începând cu ora 10, la care sunt așteptați toți cei interesați. Alături de noi vor participa elevi de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” și Școala Gimnazială “Vlaicu Vodă”. Evenimentul va fi coordonat de bibliotecara Doinița Mihaela Stanciu, și profesoarele Rodica Bianu, Adriana Tudor, Daniela Vișan.

 

 

Autor Redactia 29 Ianuarie 2019, 17:06 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii