Brăila – 650 de ani de atestare documentară.Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă

De Virgil Andronescu 22 Ianuarie 2018, 15:28 Cultura Brailei

Artele la Braila lansare de carte

La data de 20 ianuarie 2018, Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila a fost gazda lansării albumului foto-documentar Brăila – 650 de ani de atestare documentară și a volumului Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă ale autoarei Elisabeta Volcu. Cele două lucrări au fost publicate de Editura Proilavia din Brăila, în 2018. Calendarul manifestărilor dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a orașului a pornit în forță, acestea fiind organizate de Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

Artele la Braila

 

Albumul foto-documentar reprezintă omagiul Bibliotecii Județene Panait Istrati adus comunității prin publicarea unui set de 24 de cărți poștale ilustrate vechi și noi, ce prezintă crâmpeie din Brăila de altădată și simboluri ale orașului modern. Toate monumentele din imagini sunt prezente astăzi în viața urbei, multe dintre ele fiind sediul unor instituții reprezentative pentru istoria și cultura Brăilei. S-a dorit crearea unei punți între trecut și prezent și promovarea unor repere culturale și turistice, dezvăluind publicului povestea fascinantă a orașului de la Dunăre. Albumul a fost prezentat de Ion Volcu, șef de birou în cadrul bibliotecii și de prof. Viorel Coman. Moderator al evenimentului fiind managerul instituției gazdă Dragoș Adrian Neagu. A fost prezent la manifestare și a luat cuvântul președintele Consiliului Județean Brăila Francisk Iulian Chiriac.

Artele la Braila

Artele la Braila lansare de carte

Volumul Artele plastice…a fost prezentat de jurnalistul Mihai Vintilă și de artistul plastic Marilena Ioanid care a scris în prefața lucrării: volumul semnat de d-na Elisabeta Volcu reprezintă prima sinteză istoriografică privind evoluția și impactul artelor plastice în municipiul nostru și totodată prima monografie dedicată Muzeului de Artă din Brăila. Cartea are un pronunțat caracter instructiv-educativ, dar și un puternic mesaj civic, pe care-l propune ca manifest estetic al tineretului brăilean.

Artele la Braila

Din public au luat cuvântul Ana Hărăpescu director al Direcției Județene pentru Cultură Brăila și doamna Maria Stoica director al Centrului Cultural Nicăpetre.

Artele la Braila  

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Fănuș Neagu, care s-a umplut la refuz de iubitori de Brăila, iubitori de carte, scriitori, artiști plastici și elevi dornici de a cunoaște istoria propiului oraș și a culturii plastice de pe eceste meleaguri. Fotografii de Nicu IORGA

 

Autor Virgil Andronescu 22 Ianuarie 2018, 15:28 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii