La Braila, Ana Blandiana si Dan C. Mihailescu au prezentat adevarata ,,Dimensiune sacra a iubirii in literatura si in artele plastice” romanesti

De Virgil Andronescu 20 Iunie 2016, 10:24 Cultura Brailei

Vineri, 16 iunie, s-a desfasurat simpozionul ,,Dimensiunea sacra a iubirii in literatura si in artele plastice”, acest eveniment a fost prezent in cadrul celei de a cincea editii a Festivalului National de Creatie si Interpretare Ana Blandiana. Activitatea s-a tinut, ca de fiecare data, la Muzeul Brăilei „Carol I” si a fost realizata in colaborare cu Scoala Gimnaziala „Constantin Sandu Aldea” din Braila, Facultatea de Litere a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati si Asociatia Culturala „Ars Poetica”.

Alaturi de gazdele primitoare- dir. Adj. Z. Balan si dir. I. Candea, au conferentiat urmatorii invitati: poeta Ana Blandiana, Romulus Rusan, criticul literar Dan C. Mihailescu si scriitorul Nicolae Băciut.

La eveniment- unul rar intalnit in Braila si exceptional organizat, au mai participat: Tudorel Urian, Alina Popescu, Simona Antofi, Daniela Bogdan, Camelia Budan, Oana Cenac, Corneliu Goldu, Nicoleta Ifrim, Daniel Kițu, Adrian Portase. Gabriela Vasiliu s-a ocupat de coordonarea festivalului, iar moderator al acestei editii a V-a a fost directorul adjunct al Muzeului Brailei ,,Carol I”, Zamfir Bălan. Atmosfera a fost destinsa, iar tema din acest an a lasat loc discutiilor si prezentarilor de esenta si profunzime. Discutiile centrandu-se pe opera literar-religioasa a poetului Ioan Alexandru. Am asistat la o intalnire cu adevarat pentru minte si suflet, unde intelectuali de marca ai creatiei literare romanesti si profesionisti ai criticii de specialitate au prezentat publicului adevarata ,,Dimensiune sacra a iubirii in literatura si in artele plastice” romanesti. In pauza dintre cele doua parti ale evenimentului, grupul muzical Kalofonis din Galati a bucurat sufletele spectatorilor cu un minunat miniprogram de muzica medievala de cea mai buna calitate.

 

Autor Virgil Andronescu 20 Iunie 2016, 10:24 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. viorica alecu 24 Iunie 2016, 12:10

    Cu mult respect pentru ANA BLANDIANA!

  2. viorica alecu 24 Iunie 2016, 12:18

    cu mult respect pentru organizatori!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii