Începe Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclee"

De Frimu Ghinea 30 Iulie 2018, 11:43 Cultura Brailei

De sâmbătă 4 august pe Esplanada Dunării din centrul Brăilei, în cadrul concertului extraordinar "Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt".Vor cânta participanţii la cursurile de Măiestrie artistică, Master Classes, oferite la Brăila, între 30 iulie şi 5 august, de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclee". Festivalul şi concursul se desfășoară sub înaltul patronaj UNESCO și anul acesta reunește un număr record de tinere talente de aproape 100 din mai multe tări.

În concertul extraordinar vor fi interpretate, pe lângă melodiile celebre ale compozitorilor români - "Hora" de Gheorghe Dima, "Dans ţărănesc" de Constantin Dimitrescu, "Hora Staccato" de Grigoraş Dinicu, "Hora Unirii" de Alexandru Flechtenmacher, "Pe-al nostru steag e scris Unire" de Ciprian Porumbescu şi "Rapsodia Română Nr. 2" de George Enescu - şi arii din muzica lui Rossini din "Il Barbiere di Siviglia", "La Cenerentola" sau "L'Italiana in Algeri", ori pagini celebre din "Carmen" de Bizet, din "Faust" de Charles Gounod, sau pagini de musical din "My Fair Lady" de Frederick Loewe ori din "Fiddler on the roof" de Jerry Bock. Din concert nu va lipsi muzica lui Verdi din "Il Trovatore", "Nabucco" şi "Aida" sau "Brindisi" din "La Traviata".

"Înaintea acestui concert extraordinar, zecile de artişti români şi din alte orizonturi ale lumii, veniţi să preia marile tradiţii ale artei cântului, vor da măsura propriilor posibilităţi şi, sub îndrumarea Marianei Nicolesco, vor face progrese ce le deschid căile spre adevăratele performanţe, reuniţi în teatrul însuşi în care legendara Hariclea Darclee debuta la 1881", se arată în comunicatul emis cu acest prilej.

 

 

Autor Frimu Ghinea 30 Iulie 2018, 11:43 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii