Împreună pentru zâmbetul Pământului

De Redactia 07 Iunie 2016, 11:41 Cultura Brailei

În perioada 3 – 29 iunie 2016 Sectia Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila găzduiește expoziția documentară “Împreună pentru zâmbetul Pământului”, dedicată celebrării Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător. Expoziția este organizată de Silvia Iacob, bibliotecar.

Ziuă Mediului, sărbătorită anual la data de 5 iunie, reprezintă o ocazie de a reflecta asupra protecției mediului înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei.

Gazda evenimentelor din 2016 este Angola, iar tema propusă este “Go wild for life”, temă ce vizează lupta împotriva comerțului ilegal cu plante și animale sălbatice. Tema de acest an încurajează celebrarea tuturor speciilor amenințate și ocrotirea acestora pentru generațiile viitoare. Aceasta se referă atât la animalele și plantele amenințate la nivel local cât și la nivel național și global.

România, care a semnat și ratificat toate convențiile internaționale din acest domeniu, organizează an de an o serie de manifestări pentru a marca Ziua mondială a mediului, adresând tuturor îndemnul: Oricine ai fi și oriunde ai trăi, nu tolera comerțul cu specii sălbatice și schimbă lucrurile!

 

Autor Redactia 07 Iunie 2016, 11:41 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii