Vodafone Group a lansat programul Firsts

De Redactia 15 Ianuarie 2014, 08:25 Comunicate
Vodafone Group a lansat programul “Firsts”, prin care urmareste sa ii inspire si sa ii incurajeze pe oamenii din intreaga lume – indiferent de varsta si locul din care vin – sa faca lucruri extraordinare, pentru prima data in viata lor, folosind tehnologia mobila.

Pentru inceput, Vodafone Firsts ii are in prim plan, la nivel global, pe Mary Kom, campioana olimpica la box, originara din India, surfer-ul britanic Tom Lowe si muzicianul sud-african Spoek Mathambo.

Visul lui Mary Kom, campioana mondiala la box, era sa le ajute pe femeile din India sa stapaneasca tehnici de baza de auto-aparare si dezvoltare personala, menite sa le ridice increderea in sine si capacitatea de a se apara. Vodafone o va sprijini pe campioana olimpica in varsta de 30 de ani sa isi transforme visul in realitate, cu ajutorul tehnologiei mobile si nu numai.
 
Vodafone va crea un forum online cu acoperire nationala, o linie telefonica speciala precum si un serviciu SMS gratuit cu ajutorul caruia, in urma transmiterii unui mesaj text, femeile vor putea primi, direct pe telefonul mobil, sfaturi si lectii de auto-aparare. In plus, Vodafone a ajutat-o pe Kom sa construiasca si sa dezvolte un centru pentru femei specializat in predarea tehnicilor de auto-aparare, in Manipur. Filmul lui Mary Kom poate fi urmarit pe www.firsts.com.

Tom Lowe, surfer-ul englez care a batut deja multe recorduri, a visat sa cucereasca cel mai de temut val din lume - Todos Santos. El va incepe, in urmatoarele zile, sa foloseasca tehnologia mobila pusa la dispozitie de Vodafone pentru a localiza si a “prinde” valul “Todos Santos”, in nordul regiunii Baja California, Mexico, dar si pentru a fi in legatura cu familia sa, aflata in Cornwall, Marea Britanie. Vodafone ii va pune la dispozitie sportivului in varsta de 30 de ani si o aplicatie de monitorizare meteo si a oceanului, care il va ajuta sa localizeze cu precizie valul, cu ajutorul telefonului mobil, si sa devina, astfel, primul european care l-a “cucerit”.
 
Visul muzicianului Spoek Mathambo, de origine sud-africana, era sa creeze prima lui compilatie muzicala folosind fragmente culese de la mai multe grupuri etnice si culturale din Africa de Sud. Mathambo a pornit intr-un tur al tarii, s-a intalnit si a cantat alaturi de trei comunitati distincte si a reusit sa produca, in cele din urma, o piesa muzicala unica. Vodafone l-a sustinut pe Mathambo, punandu-i la dispozitie toate mijloacele tehnologice si logistice de care a avut nevoie, pentru a-si implini visul. Mathambo a folosit serviciul Vodafone Cloud, pentru a incarca inregistrarile pe masura ce le facea, permitand astfel colegilor lui din studio-ul din Cape Town sa le mixeze in timp real.

Acestea sunt doar cateva dintre initiativele care vor deveni realitate, in noul program Vodafone Firsts. Programul a fost lansat, in premiera, in noaptea de Anul Nou, cand miile de oameni care s-au aflat pe strazile Londrei au putut experimenta primul foc de artificii multi-senzorial din lume.

Programul “Firsts” va avea loc si in Romania, unde Vodafone a sustinut deja initiative inovatoare, ca Biblioteca Digitala, care reflecta “filozofia” Firsts.


 

Autor Redactia 15 Ianuarie 2014, 08:25 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate