Saptamana prevenirii criminalitatii la Politia Romana

De IPJ Braila 29 Septembrie 2015, 08:48 Comunicate

PoliÅ£ia Română desfăşoară la nivel naÅ£ional, în perioada 28 septembrie- 2 octombrie 2015, a zecea ediÅ£ie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

La fel ca în ediÅ£iile precedente, evenimentul Săptămâna prevenirii criminalităţii a fost lansat printr-o conferinţă de presă, pentru informarea cetăţenilor cu privire la activităţile care urmează a fi desfăşurate de poliÅ£iÅŸtii brăileni, ÅŸi este structurat pe zile tematice, astfel:
- astăzi, 28.09.2015 - ziua este dedicată activităţilor desfăşurate în unităţi de învăţământ pe tema prevenirii victimizării minorilor;
- 29.09.2015 - este dedicată tot elevilor, informaÅ£iile ÅŸi recomandările vizând prevenirea delincvenÅ£ei juvenile;
- 30.09.2015 - prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului;
- 01.10.2015 - prevenirea criminalităţii organizate;
- 02.10.2015 - siguranţa rutieră.

Faţă de ediÅ£iile precedente, un element de noutate în acest an este constituit de abordarea specializată a prevenirii criminalităţii organizate, în ziua de joi, 01.10.2015, activităţile planificate vor fi centrate pe infracÅ£iunile din sfera crimei organizate care au incidenţă deosebită asupra tinerilor, respectiv: trafic de persoane, trafic ÅŸi consum de droguri, criminalitate informatică.
Inspectoratul de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Brăila a planificat ÅŸi în acest an activităţi tematice pentru fiecare zi în parte, care vor fi susÅ£inute de poliÅ£iÅŸtii de proximitate, de prevenire, cei de la structurile de poliÅ£ie rutieră, precum ÅŸi de poliÅ£iÅŸtii care-ÅŸi desfăşoară activitatea la poliÅ£iile orăşeneÅŸti ÅŸi la posturile comunale de poliÅ£ie.

Partenerii Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Brăila în derularea evenimentului din acest an, sunt: Brigada de Combatere a Crimei Organizate GalaÅ£i, prin Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Brăila, SecÅ£ia Regională de PoliÅ£ie Transporturi GalaÅ£i, prin Biroul JudeÅ£ean Transporturi Feroviare Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare ÅŸi Consiliere Antidrog Brăila ÅŸi AgenÅ£ia NaÅ£ională împotriva Traficului de Persoane, prin Centrul Regional GalaÅ£i ÅŸi Inspectoratul Åžcolar JudeÅ£ean Brăila.
Prima zi a săptămânii, 28 septembrie 2015, este dedicată prevenirii victimizării minorilor. În această zi, avem alături specialiÅŸtii de la A.N.I.T.P. - Centrul Regional GalaÅ£i ÅŸi 27 de unităţi de învăţământ (9 din mediul urban ÅŸi 18 rural), poliÅ£iÅŸtii fiind implicaÅ£i în 28 de activităţi (10 - urban, 18 - rural).

În a doua zi a manifestării, 29 septembrie 2015, poliÅ£iÅŸtii se vor afla tot în mijlocul elevilor cu care vor discuta despre prevenirea delincvenÅ£ei juvenile. În această zi, avem alături specialiÅŸtii de la Centrul de Prevenire, Evaluare ÅŸi Consiliere Antidrog Brăila ÅŸi 26 de unităţi de învăţământ (13 din mediul urban ÅŸi 13 din mediul rural), poliÅ£iÅŸtii fiind implicaÅ£i în 33 de activităţi, din care 15 sunt organizate în urban, 18 în rural.

Ziua de miercuri, 30.09.2015, este dedicată prevenirii infracÅ£iunilor contra patrimoniului, activităţile fiind orientate spre prevenirea furturilor din locuinÅ£e, a tâlhăriilor ÅŸi înÅŸelăciunilor, infracÅ£iuni ce constituie module de intervenÅ£ie în cadrul programului judeÅ£ean implementat în 2015. Activităţile planificate pentru această zi se vor desfăşura pe străzile localităţilor rurale, în zone aglomerate sau târguri săptămânale ÅŸi vor consta în discuÅ£ii ale poliÅ£iÅŸtilor cu cetăţenii ÅŸi diseminarea de materiale cu conÅ£inut preventiv.

Ziua de 1 octombrie 2015 este dedicată la nivel naÅ£ional prevenirii criminalităţii organizate. În această zi, Inspectoratul de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Brăila va avea alături specialiÅŸtii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care vor desfăşura o sesiune de informare la Colegiul NaÅ£ional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila. Tot în această zi, poliÅ£iÅŸtii împreună cu specialiÅŸtii C.P.E.C.A. Brăila vor fi prezenÅ£i în 10 unităţi de învăţământ din municipiul ÅŸi judeÅ£ul Brăila, abordând tematica prevenirii consumului de substanÅ£e cu efecte psihoactive.

Ultima zi a manifestării, 2 octombrie, va fi dedicată siguranÅ£ei rutiere. În scopul prevenirii accidentelor rutiere ÅŸi a conÅŸtientizării participanÅ£ilor la trafic despre respectarea legislaÅ£iei în domeniu, la nivelul judeÅ£ului sunt organizate activităţi adresate atât conducătorilor auto, cât ÅŸi pietonilor, care vor fi desfăşurate de poliÅ£iÅŸti de la Serviciul ÅŸi Biroul Rutier, de la poliÅ£iile orăşeneÅŸti Ianca, Făurei, Însurăţei ÅŸi secÅ£iile de poliÅ£ie rurală ÅŸi de la compartimentul Analiza ÅŸi Prevenirea Criminalităţii. Totodată, în această zi, vor continua activităţile adresate elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul ÅŸi judeÅ£ul Brăila.

Pe tot parcursul Săptămânii prevenirii criminalităţii, Biroul JudeÅ£ean Transporturi Feroviare Brăila va desfăşura activităţi având ca obiective: reducerea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, siguranÅ£a călătorilor în trenurile de persoane ÅŸi staÅ£iile CFR, prevenirea ÅŸi combaterea călătoriei frauduloase ÅŸi a actelor de tulburare a ordinii publice. Activităţile sunt stabilite printr-un plan de măsuri întocmit la nivelul SecÅ£iei Regionale de PoliÅ£ie Transporturi GalaÅ£i ÅŸi vor fi desfăşurate ÅŸi cu sprijinul poliÅ£iÅŸtilor de la Inspectoratul de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Brăila.

 

Autor IPJ Braila 29 Septembrie 2015, 08:48 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii