Sa ajutam la salvarea sturilonilor

De Redactia 13 Iulie 2012, 13:01 Comunicate
Grupul de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force), înfiinţat în ianuarie 2012 cu sprijin guvernamental şi non-guvernamental, reprezintă o platformă care urmăreşte reunirea tuturor sinergiilor din Bazinul Dunării în vederea promovării cât mai active a protecţiei sturionilor. Sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, Aria Prioritară 6 (Biodiversitate) precum şi al Comisiei Internţionale de Protecţie a Fluviului Dunărea (ICPDR) sunt semnale pozitive care indică interesul crescând al clasei politice pentru acest subiect.
 
Planul de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor, elaborat în conformitate cu Declaraţia RAMSAR pentru Conservarea Globală a Sturionilor”, şi adoptat în anul 2005 în cadrul Convenţiei de la Berna, stă la baza programului “Sturion 2020” care urmăreşte restabilirea populaţiilor de sturioni în Bazinul Dunării şi Marea Neagră. Strategia integrativă la nivelul bazinului, care include măsuri de conservare a habitatelor/speciilor, va contribui la reducerea presiunilor existente cum ar fi supra-exploatarea, poluarea, navigaţia, construcţiile, îndiguirile, schimbările climatic, etc.), dar implementarea sa depinde de sprijinul existent la nivel guvernamental şi local.

Grupul de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor lansează pe această cale un apel către toţi factorii de decizie politică precum şi către populaţie să spijine realizarea acestui program – reuşita lui depinde de noi, iar soarta acestei specii este în mâinile noastre.

 

Autor Redactia 13 Iulie 2012, 13:01 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate