Proiectul Legii pentru modificarea si completarea Legii privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, aprobat de guvern

De Redactia 06 Martie 2013, 20:29 Comunicate
In sedinta de miercuri, 6 martie 2013, guvernul a aprobat proiectul de lege  pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Principalele schimbări preconizate sunt:

• Punerea în aplicare, la nivel naţional, a prevederilor art. 1 pct. (2a) lit. a) din Regulamentul CE nr. 444/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului prin modificarea vârstei limită de la şase ani la 12 ani, prevăzută pentru minorii exceptaţi de la obligaţia de furnizare a impresiunilor digitale.

• Stabilirea valabilităţii paşaportului simplu electronic la trei ani pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani şi, respectiv, la cinci ani pentru persoanele care au îndeplinit vârsta de 12 ani.

• Reglementarea posibilităţii sesizării celui mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în situaţia în care titularul sau reprezentantul legal al acestuia constată faptul că datele înscrise sunt incomplete sau inexacte.

• Corelarea unor noţiuni din Legea nr. 248/2005 cu cele din noul Cod civil.

• Corelarea dispoziţiilor art. 41 şi ale art. 43 din Legea nr. 248/2005 cu cele din Codul de procedură penală.

Eliminarea unor formulări care dau naştere la interpretări subiective, precum şi abrogarea acelor dispoziţii care au devenit desuete.

Proiectul de lege urmeaza sa fie inaintat Parlamentului.

 

Autor Redactia 06 Martie 2013, 20:29 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate