Programul Tineret în Acţiune

De Redactia 10 Noiembrie 2010, 23:25 Comunicate
În data de 10 noiembrie 2010, la sediul ANMRF Braila, s-a desfăşurat sesiunea de informare cu privire la Programul Tineret în Acţiune.

Directorul de programe al Fundaţiei pentru Tineret Buzău, Tolea Postovei, în calitate de persoană resursă în cadrul  Programul Tineret în Acţiune a prezentat conţinutul programului subliniind că:
- Tineret În Acţiune ( Youth in Action ) este un program de sprijinire a activităţilor de tineret prin educaţie nonformală şi este susţinut financiar de Comisia Europeană cu peste 800 milioane euro în perioada 2007-2013.
- Programul îşi propune să sprijine proiecte şi iniţiative de şi pentru tineret fiind deschis în primul rând ţărilor din Uniunea Europeană  în principal, dar limitat şi celorlalte state europene sau din alte continente.
- În România programul este gestionat de ANPCDEFP sub tutela Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Programul naţional este structurat în mai multe acţiuni, fiecare cu subacţiunile sale, cele mai importante fiind  1.1 – schimburi de tineri, 1.2 – iniţiative ale tinerilor, 2 – serviciul European de voluntariat şi 4.3 – proiecte de formare şi reţele. O serie de alte acţiuni completează programul, în plus fiind alte acţiuni numai la nivel centralizat European.
- Programul se adresează în special tinerilor între 13 şi 30 de ani, dar şi liderilor de tineret şi instructorilor de tineret (fără limită de vârstă) în funcţie de acţiune.

La finalul sesiuni de prezentare participantii şi-au format o idée clară despre program, priorităţile europene şi naţionale, acţiunile programului şi specificul fiecăreia, tipurile de proiecte care pot fi create, caracteristicile grupului ţintă, profilul partenerilor etc.

După familiarizarea cu programul TIA, participanţii pot opta în viitor pentru un alt modul de formare: scrierea şi managementul proiectelor în context TIA, voluntariat, metode de educaţie nonformală.
Sesiunea de informare este finanţată de A.N.P.C.D.E.F.P. Oranizaţiile brăilene care    s-au implicat în organizarea acestui eveniment sunt Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Sociale şi Asociatia Naţională Mutuală Romania - Franta “Louis Pasteur” – filiala Brăila.

Apreciez că această sesiune de informare trebuie să determine implicarea organizaţiilor din Brăila dar şi a tinerilor în proiecte care să stimuleze implicarea tinerilor în comunitate şi o mai bună reprezentare a lor în societate. Trei motive pot sta la baza implicării în acţiuni de tineret : nevoia tinerilor de a se simţi valorizaţi în societate, diversificarea elementelor de atractivitate pentru a motiva tinerii să activeze în Brăila, existenţa organizaţiilor şi instituţiilor care se adresează tinerilor şi nu în ultimul rând existenţa unui program european care susţine financiar acţiunile pentru tineri. 


Elisaveta Drăghici
Preşedinte


 

Autor Redactia 10 Noiembrie 2010, 23:25 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii