Patru bănci vor acorda credite pentru IMM cu dobândă redusă în cadrul iniţiativei JEREMIE

De Redactia 10 Ianuarie 2014, 11:24 Comunicate
Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat, în cadrul iniţiativei JEREMIE, patru noi contracte de finanţare cu Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale şi ProCredit Bank. Prin noile contracte, semnate în cadrul instrumentului JEREMIE de creditare cu subvenţie parţială de dobândă, întreprinderile mici şi mijlocii vor putea accesa împrumuturi pentru investiţii şi capital de lucru în valoare totală de 120 de milioane de euro, beneficiind de o dobândă redusă semnificativ faţă de nivelul pieţei şi de cerinţe reduse de garanţii.

Cu această ocazie, Domnul Hubert Cottogni, Deputy Director al FEI şi şef al diviziei Regional Business Development, a declarat: “Noul instrument JEREMIE de finanţare cu dobândă subvenţionată, implementat deja cu succes de EIF în alte ţări, se adaugă facilităţilor JEREMIE de garanţii şi capital de risc deja existente în România, oferind noi opţiuni de finanţare pentru o gamă mai largă de întreprinderi din diverse sectoare şi etape de dezvoltare. În acest mod, se demonstrează că fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a susţine accesul IMM-urilor la finanţare şi, pornind de la realizările actuale, putem implementa în continuare acest tip de instrumente în viitoarea politică de coeziune”.

În cadrul iniţiativei JEREMIE, alte două instrumente financiare pentru IMM (conform definiţiei europene) au fost deja create şi sunt active în Romania: garanţia de portofoliu (disponibilă prin Raiffeisen Bank, BCR şi Unicredit Ţiriac Bank), prin intermediul căreia au fost acordate deja peste 2000 de credite în valoare totală de peste 180 de milioane de euro cu cerinţe semnificativ reduse de garanţii pentru IMM, şi fondul de capital de risc 3TS Catalyst Romania, care a efectuat primele investiţii în întreprinderi din domeniul tehnologiei.

Cele patru noi tranzacţii au fost posibile ca urmare a creşterii resurselor mandatului JEREMIE de către Guvernul României în luna noiembrie, printr-o alocare suplimentară din cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. Împrumuturile se vor acorda IMM-urilor de către bănci în condiţiile prevăzute în schema relevantă de ajutoare de minimis.

 

Autor Redactia 10 Ianuarie 2014, 11:24 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii