CNADR: Patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta

De Redactia 23 Februarie 2015, 20:18 Comunicate

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță participanții la trafic că, începând de marți, 24.02.2015, vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amendă contravențională, conform prevederilor Ordonanței de Guvern nr. 15/ 2002 cu modificările și completările ulterioare, a deținătorilor/ utilizatorilor în baza unui drept legal.

Până la data de 24.02.2015 controlul valabilității rovinietei se efectua prin intermediul a 66 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.

Punctele de control puse în funcțiune la data de 24.02.2015, sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SĂ., sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SĂ, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), astfel urmărindu-se descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale de a circula fără a deține rovinietă valabilă.

În acest sens, dorim să aducem la cunoștință utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România, că în anul 2015 vor mai fi puse în funcțiune încă patru puncte de control valabilitate.

Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, devenind aproape imposibilă circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă.

Urmare celor mai sus menționate, adresăm utilizatorilor rugămintea de a verifica, înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispoziția acestora, pe site-ul www.cnadnr.ro, secțiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se poate verifica și descărca în format pdf. Informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță.

Precizăm că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru roviniete a căror valabilitate a expirat, sau rovinietelor care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site.

CNADNR SA

 

Autor Redactia 23 Februarie 2015, 20:18 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii