I.T.M. Braila a desfasurat o actiune in spalatorii si vulcanizari

De Redactia 01 Februarie 2011, 22:37 Comunicate
Inspectia Muncii a dispus o actiune de control privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata si respectarea indeplinirii cerintelor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca la unitatile care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari. Ziua in care s-a desfasurat a fost joi 27 ianuarie 2011. 
    
La nivelul I.T.M. Braila s-a intocmit planificarea unitatilor, s-au format echipe mixte de control compuse din inspectori de munca din cadrul compartimentelor relatii de munca si securitatea si sanatate in munca, fiind inclusi in program toti inspectorii de munca.
         
Cu privire la rezultatele controalelor mentionam :
-   au fost identificati 24 agenti economici ;
-   au fost incheiate 20 de procese verbale de control la 20 angajatori la care isi desfasoara activitatea un numar total de 117 salariati ;
-   la unitati care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari nu au fost identificate cazuri de munca nedeclarata.

Dintre deficiente constatate, urmare a verificarilor efectuate, specificam :
-   in domeniul relatiilor de munca : netransmiterea in termenul legal a modificarilor intervenite in registrul general de evidenta a salariatilor, neintocmirea programarii concediilor de odihna pentru anul in curs, neevidentierea corecta a orelor lucrate.
-   in domeniul securitatii si sanatatii in munca : neconsemnarea in fisele individuale de instruire a rezultatului verificarii insusirii cunostintelor in urma instruirii introductiv generale, neactualizarea planului de prevenire si protectie, semnalizare de securitate si sanatate in munca necorespunzatoare, verificari PRAM neefectuate la scadenta, semnalizare de securitate insuficienta.

Pentru deficientele constatate au fost dispuse masuri de intrare in legalitate cu termene raportare la I.T.M.

 

Autor Redactia 01 Februarie 2011, 22:37 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate