În România cererea de forta de munca este în curs de crestere, conform recentului studiu al Manpower

De Redactia 13 Martie 2013, 08:46 Comunicate
Conform rezultatelor prezentate în cel mai recent Studiu Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca (unul dintre cele mai ample si de durata studii din lume privind forta de munca), angajatorii din sectoarele Industria prelucratoare si Comertul cu amanuntul sunt cei care au raportat cele mai puternice perspective de angajare din ultimele doua trimestre.
 
Colectarea si prelucrarea datelor pentru acest studiu s-au realizat în perioada 15-30 ianuarie 2013 pe baza unui esantion reprezentativ de angajatori din companii private.

Conform asteptarilor pe care le au angajatorii din România, climatul de pe piata muncii va continua sa ramâna favorabil si în cel de-al doilea trimestru al anului 2013.

Dintre cei 635 de angajatori intervievati în cadrul studiului, 21% se asteapta sa faca angajari, în timp ce marea majoritate a respondentilor îsi vor pastra efectivele de personal în trimestrul 2.

Angajatorii din sectorul industriei prelucratoare raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare cu o Previziune Neta de Angajare de +25%. O piata solida a muncii este de asemenea prevazuta pentru sectorul Comertului cu amanuntul, unde previziunea se ridica la +22% si un ritm constant al angajarilor este anticipat atât în sectorul Agriculturii, vânatorii, silviculturii si pescuitului, cât si în sectorul Transporturilor, depozitarii si comunicatiilor, cu previziuni de +16%.

Perspectivele de angajare pentru sectorul serviciilor Financiare, de asigurari, imobiliare si de afaceri se situeaza la un nivel important de +13%, în timp ce angajatorii din sectorul Constructiilor anunta cresteri putin mai mici, având o previziune de numai +7%.

În sapte din cele opt regiuni analizate angajatorii se asteapta ca volumul de personal sa creasca în Trimestrul 2, 2013. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate în Nord-Vest, cu o Previziune Neta de Angajare de +20%.

Un ritm constant al angajarilor este prognozat si pentru regiunea Sud, cu o previziune de +18% si regiunea Nord-Est, unde previziunea este de +17%. Intentii de angajare incurajatoare sunt evidente atât în Vest, cât si în Centru, unde previziunile se ridica la +16%. În acelasi timp, angajatorii din Sud-Vest raporteaza planuri nesigure de angajare cu o previziune de -1%.

Urmatorul Studiu Manpower va fi disponibil la data de 11 iunie 2013 si va raporta perspectivele angajarii de forta de munca pentru Trimestrul 3 al anului 2013.

 

Autor Redactia 13 Martie 2013, 08:46 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate