Deputatii PDL condamna refuzul USL de a majora alocatia pentru copii

De Redactia 12 Decembrie 2013, 09:59 Comunicate
Grupul PDL din Camera Deputatilor condamna decizia parlamentarilor USL din Comisia pentru Munca si Protectie Sociala si din Comisia pentru buget, finante si banci de a respinge initiativa legislativa a PDL care prevede majorarea alocatiilor pentru copii, dupa trei ani consecutivi de crestere economica.

Proiectul de lege semnat de reprezentantii PDL propune majorarea alocatiei pentru copiii pana la 2 ani sau pentru cei cu dizabilitati pana la 3 ani de la 200 la 300 de lei, a celei pentru copiii intre 2si 18 ani de la 42 la 75 de lei, iar a celei pentru copiii intre 3 si 18 ani cu dizabilitati de la 84 de lei la 150 de lei.

„Majorarea sumelor acordate drept alocatii pentru copii este una dintre politicile necesare pentru a incuraja natalitatea, in conditiile in care nivelul actual este unul din cele mai scazute din Europa. Proiectul meu si al colegilor din PDL tine cont de realitatile economice, astfel ca
majorarea propusa poate fi sustinuta din bugetul pentru 2014. Doamna ministru Campeanu promitea in campania electorala de anul trecut si in primavara acestui an ca alocatiile vor fi marite in anul urmator, insa, brusc, in septembrie s-a razgandit, afirmand ca nu sustine aceasta propunere din cauza lipsei fondurilor necesare. Este o motivare profund ipocrita ÅŸsi mincinoasa, avand in vedere ca numai anul acesta bugetul Ministerului Muncii a pierdut la rectificari 1.6 miliarde de lei, practic cat am avea nevoie pentru a acorda aceasta crestere minimala a alocatiilor pentru copii”, considera deputatul PDL Claudia Boghicevici,coordonatoare a portofoliului Muncii si Protectiei Sociale in Guvernul Alternativa PDL.

Si prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, membra in Comisia pentru buget, finante si banci, considera ca asigurarea sursei de finantare de catre Guvern ar fi fost posibila cu conditia sa existe vointa politica in acest sens. USL a marit semnificativ bugetul lui Dragnea si salariile
primarilor in 2014, dar nu a gasit 151 milioane lei in plus pe luna pentru cei 3,8 milioane copii si tineri. "Nu sunt bani" este argumentul cinic al USL in conditii de crestere economica de 2,7% in primele trei trimestre ale acestui an si de 2% prognozat pentru anul viitor.

Ceea ce nu s-a putut corecta in plina cadere economica si criza financiara globala in timpul
guvernarii PDL se inrautateste semnificativ sub guvernarea USL. Taxele noi si majorate de Guvernul Ponta intra si in costul laptelui si al rechizitelor, in tot ceea ce copiii nostri au nevoie. Fac un apel catre parlamentarii USL sa nu trateze cu acelasi dezinteres problema si la votul din plenul Camerei Deputatilor. Din pacate in ultimele zile au demonstrat din nou ca singura lor grija este sa se puna deasupra legilor. Le reamintesc ca oricate voturi ar avea in spate, romanii nu i-au trimis in Parlament pentru a-si proteja coruptii si infractorii”, este de parere Andreea Paul.

Andreea PAUL
Prim-vicepresedinta PDL,
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE


 

Autor Redactia 12 Decembrie 2013, 09:59 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate