Caii salbatici din Letea au ajuns acasa. Deocamdata 22 dintre ei

De Redactia 30 August 2011, 21:12 Comunicate
Fundatia VIER PFOTEN a finalizat cu succes duminica, la Letea,  transportul a jumatate din cei 41 de caii salbatici pe care i-a salvat in urma cu trei luni de la abatorizare si pe care i-a adapostit intr-o ferma din judetul Braila.

La finele dificilei operatiuni de incarcare si transport, cei 22 de cai au fost eliberati intr-un tarc special amenajat din satul Cardon, inchiriat de VIER PFOTEN de la primaria comunei CA Rosetti.

Transportul a marcat si un eveniment important pentru soarta tuturor cailor salbatici din Grindul Letea. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a ajuns duminica langa tarcul de la Cardon, unde a semnat un protocol intre MDRT si Fundatia VIER PFOTEN privind gestionarea animalelor aflate in libertate si promovarea turistica a zonei, profitand de atractia oferita de caii salbatici.

Transportul nu a fost lipsit de incidente, fiind intampinat cu ostilitate in cursul serii de un grup de localnici din Cardon. Tensiunile au fost insa aplanate, iar caii salbatici au fost introdusi in tarc, unde vor ramane trei luni, pana la repetarea analizelor.

 

Autor Redactia 30 August 2011, 21:12 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate