Asociatia Romania Vie sprijina Muzeu Taranului Roman si Muzeul Grigore Antipa

De Redactia 20 Decembrie 2013, 10:44 Comunicate
Noi, Asociatia ROMâNIA VIE dezaproba  cu fermitate intentiile cabinetului condus de domnul Victor Viorel Ponta de a desfiinta Muzeul Taranului Român, una dintre cele mai valoroase institutii de acest fel din România, prin comasarea cu Muzeul Satului si mutarea tuturor exponatelor în spatiul acestuia.

Reamintim ca, pe lânga faptul ca Muzeul Satului nu dispune de spatii suficiente si adecvate conservarii unei parti importante a exponatelor, Muzeul Taranului Român este în sine o capodopera de arta, prin organizarea colectiei într-o maniera subtila si coerenta de catre regretatul sau director, marele pictor Horia Bernea.

Muzeul Taranului Român nu este o alaturare aleatorie sau pur stiintifica de artefacte, ci un adevarat eseu vizual despre sufletul taranului român. Cladirea care adaposteste acest muzeu unic a fost construita în 1912 expres pentru a-l adaposti si numai regimul totalitar si antinational comunist a mai îndraznit sa o deturneze de la aceasta destinatie.

Sa întelegem ca guvernul domnului Ponta îsi asuma astfel ascendenta din fostul regim de trista amintire?

Ne opunem de asemenea intentiei Guvernului de a trece învecinatul Muzeu de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, un alt reper de lunga traditie al Capitalei României, din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor în cea a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa” este una din cele mai vizitate institutii de acest gen din Bucuresti si nimic din functionarea acesteia nu justifica schimbarea de subordonare. De asemenea, nu putem uita ca Ministerul Mediului a dovedit nu o data rea credinta si incompetenta eliberând avize si acorduri de mediu pe criterii politice si nu tehnice, asadar nimic nu-l recomanda sa preia în subordinea sa un muzeu atât de prestigios.

Daca aceste noi actiuni iresponsabile ale cabinetului care prin prestatia sa din ultimul an se dovedeste a fi cel mai aberant guvern care s-a perindat la conducerea României în ultimii douazeci si patru de ani nu vor înceta imediat, ne rezervam dreptul sa trecem la organizarea unor actiuni de protest.

 

Autor Redactia 20 Decembrie 2013, 10:44 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate