Informatie de calatorie în SUA: Furtună de zăpadă în zonele din nord-est

De Redactia 26 Ianuarie 2015, 22:26 Comunicate

harta SUAMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii asupra faptului că Serviciul Național de Meteorologie (National Weather Service) a emis o serie de alerte privind condițiile meteorologice severe - furtună de zăpadă - pentru zonele din nord-est.

Alerta de furtună de zăpadă este valabilă până miercuri, 28 ianuarie 2015.

Conform avertizărilor autorităților, în această perioadă vor avea loc căderi semnificative de zăpadă și intensificări ale vântului, ceea ce va conduce la vizibilitate redusă și îngreunarea traficului, riscul întreruperii alimentării cu energie electrică și căderi de copaci. Pentru zonele cele mai afectate sunt recomandate evitarea călătoriilor și dotarea autoturismelor cu lanterne, alimente și apă, pentru cazuri de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudenţă în trafic şi să consulte cu regularitate atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate(http://www.weather.gov/alerts) pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă, „Călătoreşte în siguranţă” şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. 

 

Autor Redactia 26 Ianuarie 2015, 22:26 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii