CNADR - 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta

De Redactia 18 Decembrie 2014, 16:36 Comunicate

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță participanții la trafic că, începând de astăzi 18.12.2014, au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Menționăm că până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului IGPR, ISCTR și CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile.

Precizăm că punctele de control puse în funcțiune astăzi, sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă.

De asemenea precizăm că în anul 2015 vor fi puse în funcțiune încă 23 puncte de control a valabilității rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în acest mod devenind aproape imposibilă circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă.

În contextul celor menționate mai sus, adresăm utilizatorilor rugămintea de a verifica, înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrazi, valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispoziția acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Secțiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica și descarca în format pdf informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță. Precizăm că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site.

 

Autor Redactia 18 Decembrie 2014, 16:36 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii