EXERCIŢIUL MULTINAŢIONAL “IEL – MILU ROU 16”

De Redactia 12 Noiembrie 2016, 17:42 Comunicate

În perioada 14-18 noiembrie a.c., militari aparţinând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, împreună cu militari din Bulgaria, Croaţia şi Georgia, desfăşoară în poligonul de instrucţie Vărsătura, de lângă municipiul Brăila şi poligonul de instrucţie Smârdan din judeţul Galaţi, exrciţiul multinaţional „IEL – MILU ROU 16”.

IEL-MILU ROU 16 este un exerciţiu cu o componentă de instrucţie de comandament (CPX) şi una de instrucţie a forţelor (LIVEX), planificat de Statul Major al Forţelor Terestre după un scenariu fictiv. Exerciţiul are ca scop perfecţionarea capacităţii structurii IEL – MILU (Unitatea Multifuncţională Logistică Integrată cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică) în vederea planificării şi conducerii acţiunilor structurilor de geniu în sprijinul structurilor logistice, pe timpul operaţiilor în medii ostile.

Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerele Apărării din Republice Bulgaria, Republica Croaţia, Georgia şi România privind înfiinţarea şi sprijinul acestei structuri. Rolul structurii Multifuncţionale Logistice Integrate cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică este acela de a participa la misiuni sub mandat NATO, în diferite zone de conflict.

Ofiţer de relaţii publice
Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”
locotenent-colonel Popa George

 

Autor Redactia 12 Noiembrie 2016, 17:42 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii