Au crescut spectaculos inmatricularile de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor

De AGERPRES 04 Mai 2012, 14:57 Auto
Înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat, în primul trimestru din 2012, o crestere cu 19,7% fata de trimestrul I 2011, iar înmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 38%, potrivit datelor anuntate, vineri, de Institutul National de Statistica.

Astfel, la categoria autoturisme s-a înregistrat o crestere cu 20,3%, în perioada mentionata, iar la autobuze si microbuze cu 11,3%, în timp ce la mopede si motociclete a fost o scadere cu 7,1%, comparativ cu trimestrul I 2011.

În ceea ce priveste înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a înregistrat la categoria autocamioane, cu 54,4%.


Potrivit INS, fata de trimestrul IV 2011, înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 8,2% în trimestrul I 2012, iar înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 10,3%.

Date statistice au fost furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si au vizat vehicule noi fabricate în tara sau în alte tari si vehicule de ocazie importate. INS precizeaza ca vehiculele vândute în leasing înmatriculate sunt înregistrate ca înmatriculari noi, iar datele statistice nu cuprind reînmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vânzarea vehiculului.

 

Autor AGERPRES 04 Mai 2012, 14:57 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate