Borbely: Returnarea diferentei de taxa auto va fi realizata de ANAF si se va face în timp util

De AGERPRES 20 Decembrie 2011, 16:28 Auto
Returnarea taxei auto catre cei care au platit în plus va cadea în responsabilitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si va fi realizata în timp util, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

Ministrul Mediului a mentionat, totodata, ca exista bani suficienti la Fondul de Mediu pentru plata diferentei de taxa auto solicitata de catre soferi, iar, în acelasi timp, a facut un apel ca noua taxa auto sa fie platita fara eludarea legii.
 
Oficialul MMP a declarat, duminica, în cadrul unei emisiuni de televiziune, ca noua taxa auto va fi cu circa 25% mai mica fata de cea actuala, iar cei care au platit, începând din 2008, o taxa mai mare fata de varianta redusa, vor putea sa ceara directiilor fiscale judetene diferenta, care se ridica, în total, la circa 200 milioane lei.

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat, saptamâna trecuta, în plenul Camerei Deputatilor, cu 213 voturi 'pentru', 17 'împotriva' si 34 de abtineri.

Proiectul de act normativ, initiat de MMP dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat vechea taxa auto ca fiind discriminatorie, a fost adoptat si de catre Senat, în sedinta din 12 septembrie a.c., însa Camera Deputatilor are rolul decizional.

Actul normativ, care va intra în vigoare dupa publicarea în Monitorul Oficial, prevede o reducere a taxei de poluare cu pâna la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentând diferenta de taxa platita.

 

Autor AGERPRES 20 Decembrie 2011, 16:28 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate