Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse, 17 mai 2015

De Redactia 16 Mai 2015, 11:10 Atitudini

În a treia duminică de mai a fiecărui an, mii de comunități din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări și candele în memoria celor care au murit în urma SIDA.

La noi, ritualul aprinderii lumânărilor își propune să aducă un omagiu colectiv romanilor dispăruți din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor și adulților care trăiesc cu HIV/ SIDA și să lanseze un îndemn la prevenire și solidaritate celorlalți semeni ai lor.

Manifestarea este, în același timp, o încercare de a mobiliza toate forțele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorități politice sau religioase, personal medical, asistenți sociali, profesori, comunități artistice, organizații neguvernamentale, jurnaliști, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfășurare a evenimentului.

Duminică, 17 mai a.c., ARAS — Asociația Româna Anti-SIDA, împreună cu SSMB — Societatea Studenților în Medicină din București, organizează Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse, în București și Arad.

În București, vor avea loc activități, între orele 18,30 și 20,30, în parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle, unde se vor aprinde 6.619 candele roșii — câte una pentru fiecare persoană ce a decedat în urma SIDA în România. Voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenți despre semnificația acestei zile, le vor oferi pliante și fundițe roșii — simbol mondial de luptă anti-SIDA și de solidaritate cu persoanele infectate.

Începând cu ora 19,00, ARAS invita toate persoanele interesate să ni se alăture într-un scurt ceremonial de desfășurare de quilt-uri — pânze comemorative pentru copiii care au murit de SIDA în România.

Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mișcare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociația care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care își propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruți, ci și să transmită un mesaj de încurajare celor afectați de HIV/ SIDA și un semnal de alarmă celor care încă mai pot evita această boală.

Campania din acest an este realizată cu sprijinul și susținerea Primăriei Municipiului București, S.C. BIDROM PLAST S.R.L.—D și S.C. Light Candel Art S.R.L.

Maria Georgescu, Director executiv ARAS

 

Autor Redactia 16 Mai 2015, 11:10 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii