Studentii spun STOP exploatarii de la Rosia Montana!

De Alexandrina Iordache 03 Septembrie 2013, 07:44 Atitudini
ANOSR si CNE sustin demersurile reprezentantilor societatii civile care se opun exploatarii zacamintelor auro-argentifere de la Rosia Montana si fac un apel la solidaritate în scopul opririi proiectului de exploatare prin folosirea tuturor mijloacelor civice, pasnice si democratice disponibile.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR) si Consiliul National al Elevilor (CNE) condamna decizia Guvernului României de a da unda verde exploatarii minereurilor de la Rosia Montana.

Controversatul proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat în sedinta Guvernului de marti, 27 August a.c si va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

În cazul adoptarii proiectului de lege de catre Parlament, exploatarea minereurilor ar debuta în 2016 cu un impact devastator asupra sanatatii populatiei din regiune din cauza utilizarii cianurii, un beneficiu economic nesemnificativ pentru statul român în comparatie cu gravele consecinte ale proiectului si valoarea aurului preconizat a se extrage, cu poluarea si degradarea ireversibila a mediului înconjurator, afectarea deosebit de grava a patrimoniului cultural care ar reprezenta o resursa inepuizabila pentru dezvoltarea turismului si a economiei din zona si nu în ultimul rând prin nerespectarea legislatiei de mediu.

"În calitate de reprezentanti ai societatii civile, avem responsabilitatea de a ne opune adoptarii unei masuri devastatoare pentru mediul înconjurator si conditiilor socio-economice actuale. Sprijinim demersurile si actiunile care au loc în scopul de a împiedica  adoptarea proiectului de exploatare a  minereurilor de la Rosia Montana.“ – Iulia Flavia Miron, presedinte CNE

"Ne opunem ferm demararii proiectului de exploatare a zacamintelor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana întrucât consideram ca beneficiile României în cadrul proiectului sunt infime în comparatie cu impactul devastator asupra mediului înconjurator si consecintele dezatruoase pe plan social si economic. Ne solidarizam cu actiunile de protest care vor avea loc la nivel national si facem un apel la responsabilitatea guvernantilor vizavi de viitorul României!” – Mihai Dragos,presedinte ANOSR


 

Autor Alexandrina Iordache 03 Septembrie 2013, 07:44 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate