Spectacol umanitar la Pechea organizat de Asociatia Viitorul Sperantei Braila

De Alexandrina Iordache 15 Iulie 2013, 10:03 Atitudini
Sambata, 13 iulie 2013, incepand cu ora 19,00, la Caminul Cultural din comuna Pechea, judetul Galati, a avut loc un spectacol caritabil pentru ajutorarea unui copil, din localitate, cu probleme de sanatate.

Organizatorii spectacolului au fost Asociatia umanitara "Viitorul Sperantei", presedinte Dumitrica Carlan, vicepresedinte Carlan Costel si primarul comunei Pechea, Mihaita Mancila. Programul a fost sustinut de solisti de muzica populara din orasele Braila si Galati.

Printre solistii care au raspuns invitatiei organizatorilor si au sustinut un frumos program artistic s-au numarat: Gore Belanschi, Sacalus Tudorel, Mioara Manoila,Ioana Rotaru, Maria Margineanu, Constantin Steluta,  Formatia Cromatic (Radu Mioara si Radu Viorel), Sica Marin, Vasilica Tonu, Dumitra Vlase, Cristian Mateciuc, Simona Solomon, Carmen Teodorascu, Marcel Chipaila, Maria Casu.

In deschiderea spectacolului Dumitrica Carlan, presedinta Asociatiei umanitare "Viitorul Sperantei", a informat publicul ca spectacolul caritabil organizat in comuna Pechea este dedicat strangerii de fonduri pentru a o ajuta pe Ionita Loredana Elena, de 9 ani, care sufera de stenoza pulmonara valvulara.

Asociatia umanitara "Viitorul Sperantei" are drept scop ajutorarea persoanelor defavorizate si incearca sa le redea speranta intr-un viitor mai bun. Pentru ajutorarea unor copii cu dizabilitati sau bolnavi de cancer, Asociatia a organizat spectacole caritabile in orasul Braila cat si in localitati din judet, acolo unde locuiesc copiii, de fiecare data implicandu-se si primarii localitatilor respective.

Artistii care sustin spectacolul o fac voluntar si doresc ca, alaturi de spectatori, sa-i ofere o sansa acestui copil, sansa la o viata frumoasa, la o copilarie lipsita de griji, a spus Dumitrica Carlan.

Rand pe rand, artistii, imbracati in frumoase costume nationale, au interpretat melodii de muzica populara, prestatia lor incantand publicul spectator care i-a rasplatit cu ropote de aplauze. Si desi sonorizarea a cam lasat de dorit, experienta si presatia artistilor a facut ca spectacolul sa fie un succes. Printre cei care au evoluat pe scena s-au aflat si soliste originare din Pechea.


Vedeta spectacolului a fost Gore Belanschi, primit cu aplauze indelungi de cei prezenti, care adresandu-se spectatorilor a mentionat ca, alaturi de colegii sai, a venit cu drag la Pechea pentru a ajuta acest copil bolnav. "Menirea noastra, a artistilor este sa va alinam sufletele" a spus Gore Belanschi. A precizat ca a mai participat alaturi de Asociatia "Viitorul Sperantei" la 21 de spectacole caritabile si, de fiecare data, a facut-o cu placere, ca si colegii sai de altfel. In curand va organiza in Braila un spectacol aniversar la care va avea invitati multi prieteni care vor veni cu CD-uri. Fondurile rezultate din vanzarea acestor CD-uri vor fi donate pentru ajutorarea copiilor aflati in suferinta.


Spectacolul a fost incheiat de doi copii, artistii de maine: Popa Claudia de 10 ani din Galati si Patilea Bianca Mihaela Lavinia de 7 ani si jumatate, dupa cum mi-a marturisit, din Pechea.

Primarul comunei Pechea, Mihaita Mancila, a multumit Asociatiei "Viitorul Sperantei", si artistilor pentru spectacolul caritabil organizat pentru ajutorarea copilului Ionita Loredana Elena, dar si participantilor la spectacol. "Ma asteptam ca locuitorii din Pechea sa participe in numar mai mare la acest spectacol. Pe viitor voi lua masuri de popularizare intensa a unor astfel de manifestari" a precizat primarul.

Primarul comunei Pechea a donat, in nume propriu, suma de 1500 lei si va incerca, din cate ne-a spus, sa gaseasca posibilitati de ajutor si din fondurile primariei si a unor sponsori locali.

A fost un spectacol frumos, terminat tarziu in noapte, prestatia artistilor fiind la inaltime. Pacat ca au fost putini spectatori fata de cauza umanitara pentru care a fost organizat.

M-a bucurat totusi faptul ca in sala au fost multi copii care, spre finalul spectacolului, s-au prins in hora alaturi de solisti.

Dupa spectacol, in drumul spre casa, Maria Casu, absolventa a Scolii Populare de Arta, care a interpretat cateva melodii foarte frumoase si s-a prins in hora alaturi de copii, mi-a marturisit ca lucreaza ca asistenta la sectia de neurologie a Spitalului Judetean Braila. Cunoaste mai bine ca nimeni altul ce inseamna durerea si boala pentru ca este inconjurata zilnic de asa ceva.


A bucurat-o foarte mult faptul ca a putut participa, alaturi de ceilalti solisti, la acest spectacol caritabil si in viitor, de cate ori programul de lucru ii va permite, va raspunde cu drag unor astfel de invitatii.

Sa uram succes Asociatiei umanitare "Viitorul Sperantei" in organizarea actiunilor caritabile pentru ajutorarea copiilor cu dizabilitati si a celor care sunt bolnavi si pentru care tratamentul este costisitor.

 

Autor Alexandrina Iordache 15 Iulie 2013, 10:03 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate