Slujbă de pomenire pentru GEORGESCU LUCIA şi DUMITRU I. DUMITRU la Catedrala Reîncoronării din Alba Iulia

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 27 Octombrie 2016, 19:04 Atitudini

În ziua de 26 octombrie 2016 a avut loc, în cadrul slujbei la Catedrala Reîncoronării din Alba Iulia, comemorarea a două personalităţi care au trăit şi s-au manifestat ca iubitori de neam românesc, în oraşul Brăila. Acţiunea a fost organizată şi coordonată de doamna Bălan Georgeta, aflată în Alba Iulia cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.
        
Georgescu LuciaDoamna Georgescu Lucia a plecat dintre noi acum 40 de zile şi a lăsat printre noi eterne amintiri despre felul cum trebuie să ne cinstim eroii neamului. A fost veterana  Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala Brăila. S-a născut la Dej, unde a copilărit şi a urmat şcoala, apoi, după căsătorie, şi-a urmat soţul prin ţară, acolo unde lucra în cadrul Regionalei CFR, pe post de constructor.

Deşi s-a născut în Ardeal ea se considera brăileancă, a făcut ca numele oraşului Brăila să fie cunoscut şi respectat în toată ţara, acolo unde a participat, făcând parte din delegaţia Asociaţiei Cultul Eroilor, la manifestări comemorative. Aşa o regăsim printre oaspeţii de seamă din Alba Iulia, la prieteni şi colegi în cadrul Cultului Eroilor, participând la acţiuni comemorative încă din anul 1992, organizate şi desfăşurate în memoria eroilor neamului, alături de buna sa prietenă doamna Bălan Georgeta. Doamna Georgescu Lucia rămâne un exemplu pentru cei din jur, şi mai ales pentru tineri, un exemplu de seriozitate, tenacitate şi oglinda unei lecţii de patriotism adevărat.

O moarte fulgerătoare i-a răpus viaţa şi l-a luat dintre noi pe cel care a fost domnul Dumitru I. Dumitru, om de înaltă nobleţe sufletească, care a purtat cu eroism stindardul dreptăţii, al luptei pentru libertate şi iubire de ţară şi de neam. A ocupat spre sfârşitul vieţii funcţia de Director Comercial la Ministerul Agriculturii, Filiala judeţului Brăila, dar a fost şi Preşedintele Filialei judeţene Brăila a Deţinuţilor Politici şi Preşedinte al Filialei Judeţului Brăila a Cultului Eroilor.

Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, să le fie ţărâna uşoară!
La slujba de comemorare au participat Domnul Col(r) Miron Vasile cu soţia, col(r)dr.ing. Avădanei Constantin.

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 27 Octombrie 2016, 19:04 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii