Basarabia - unealtă electorală pentru politicieni

De Redactia 06 Iunie 2014, 08:44 Atitudini
Platforma non-guvernamentală Acțiunea 2012 constată cu dezamăgire că parlamentarii români tratează subiectul Basarabiei cu lipsă de respect, amintindu-și de proiectele naționale numai în campaniile electorale. Aproape 100 de tineri basarabeni nu vor putea veni la o Școală de vară unde trebuiau să învețe despre Unire, deoarece parlamentarii români nu au vrut să îi sprijine cu 300 de lei.

Toți parlamentarii au fost invitați să adopte simbolic un basarabean din rândul activiștilor unioniști de peste Prut, plătindu-le taxa de participare la Școala de cultură și afirmare românescă. Doar 42 din cei 588 de parlamentari au acceptat să ajute un tânăr român din Basarabia. Astfel, organizatorii, care se bazau pe sprijinul aleșilor neamului, sunt nevoiți să reducă drastic numărul de participanți care trebuiau să vină din Chișinău.

La apelul organizatorilor, unii parlamentari au pretextat că nu au bani pentru așa ceva. „Cu un salariu de deputat ce credeți, că mă interesează pe mine tinerii voștri? Eu n-am afaceri, ca alții...” s-a scuzat unul din aleșii poporului. De notat este că printre participanți trebuiau să se numere și elevi de la școlile românești din Transnistria.

Școala de cultură și afirmare românească, ediția de vară, care are drept participanți tineri de pe ambele maluri ale Prutului, va avea loc între 7 – 15 iunie în stațiunea Venus din județul Constanța. Printre invitați se numără foști prim-miniștri, deputați din parlamentele celor două state românești, jurnaliști, precum și specialiști în comunicare, activism, istorie și geopolitică. Prezența presei la lucrările Școlii de vară este liberă pe toată perioada evenimentului.

În cadrul Școlii sunt programate următoarele dezbateri:
Republica Moldova, Unire prin integrare sau integrare prin Unire? - Duminică,  8 iunie, ora 10:00
Proiectele de țară ale României postdecembriste - Miercuri,  11 iunie, ora 09:00
Românii de la frontiera Uniunii Europene și NATO în contextul evoluțiilor regionale - Sâmbătă, 14 iunie, ora 10:00

NOTĂ: După alegerile europarlamentare din 25 mai, coaliția unionistă i-a informat pe toți oamenii politici care dețin un mandat în Legislativul de la București că vor avea ocazia de a participa, dar și de a contribui financiar la cel mai amplu eveniment estival care implică tineri de pe ambele maluri ale Prutului: Școala de cultură și afirmare românească de la Venus.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este recunoscătoare pentru receptivitate următorilor parlamentari: Dorel Gheorghe Căprar, Mihăiță Calimente, Miron Smarandache, Vasile-Daniel Suciu, Rodica Nassar, Sebastian Grapă, Mariana Nistor, Adrian George Scutaru, Titi Holban, Radu Zlati, Dănuț Culețu, Christian Gigi Chiru, Andrei Răzvan Condurățeanu, Radu Mihai Popa, Tinel Gheorghe, Anghel Stanciu, Horia Cristian, Neagu Murgu, Liliana Ciobanu, Grigore Crăciunescu, Octavian Liviu Bumbu, Sanda-Maria Ardeleanu, Mircea Dolha, Florin Ciurariu, Matei Suciu, Dumitru Marcel Bujor, Ionuț Săvoiu, Eugen Tomac, Constantin Mazilu, Emil Niță, Remus Cernea, Ionel-Dragoș Gunia, Ovidiu Iane, Iusein Ibram, Adrian Solomon, Octavian-Marius Popa, Marin Anton, Bleotu Vasile, Oprea Dumitru, Oprea Gabriel, Teju Sorin, Raeţchi Ovidiu Alexandru.

Platforma unionistă Acțiunea 2012

 

Autor Redactia 06 Iunie 2014, 08:44 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii