Istoria, carte de capatai a unui popor. Nu o siluiti, pentru ca o istorie siluita se razbuna (II)

De col (r) Vasile Miron 12 Iulie 2013, 08:25 Atitudini
De-a lungul a doua milenii de ingerinte barbare in viata, cultura si civilizatia geto-daca si apoi româneasca, actiunile alogenilor, fie infiltrati in interior fie ramasi la fruntarii, au avut efecte dintre cele mai negative asupra culturii românesti deformand aproape total aportul real al getodacilor si apoi al românilor la cultura si civilizatia romaneasca si europeana.

Ne referim la scriere, la limba si originea acestora, prezentand diferite dovezi si creatii culturale autohtone ca imprumuturi si nu ca elemente originale nascute pe teritoriul tarii noastre prin activitatea locuitorilor acestor pamanturi.

S-au folosit multe afirmatii nefondate, falsuri dintre cele mai detestabile, inclusiv obligarea tineretului de a studia limba si cultura româneasca incepand numai cu secolul XVI d.Cr. (scrisoarea boierului Neacsu din Campulung, datata 1521, catre Hans Benker, judele Brasovului) considerata cel mai dintai text romanesc, cand, chiar in conditiile promovarii unei istoriografii românesti falsificate, se putea considera ca Istoria literaturii române trebuia sa inceapa cu "Tristele si Ponticele" lui Ovidiu (43 I.Cr.-17 d.Cr.) exilat in anul 8 I.Cr. la Tomis (Constanta), scrise in limba geto-daca sau macar cu strigatul din anul 579 al unui soldat din armata generalului Commentuolus intr-o lupta la Dunare cu avarii: "torna, torna, fratre".

O analiza atenta a culturilor de-a lungul istoriei ne atesta ca multe culturi au fost distruse, in mod violent, nu pentru ca distrugatorii au fost purtatorii unei culturi si civilizatii superioare ci pentru ca s-a urmarit distrugerea etnica a poporului respectiv dupa principiul potrivit caruia distrugandu-i-se cultura si pe cei care o promoveaza va disparea si poporul respectiv ca identitate de sine statatoare.

Acesta a fost si a ramas obiectivul principal si scopul final al razboiului disimulat dus impotriva poporului roman. A fost si a ramas un razboi multilateral dus impotriva pamantului, sufletului, limbii, credintei si valorilor morale si material-spirituale ale neamului românesc, razboi care isi actualizeaza permanent arsenalul, procedeele si metodele de ducere. Este ceea ce intalnim si astazi in actiunea si disputa manualelor alternative de Istoria României.

Asistam, dupa 1989, la incercari concertate de "retusare" a Istoriei României pentru a o face mai "fotogenica" dar nu mai adevarata, chiar daca aceasta retorica este un camuflaj. La Congresul Mondial de Istorie tinut in septembrie 1995 la Montreal - Canada si la multe alte intruniri ale istoricilor pana azi, la care istoricii romani nu au fost admisi, s-au emis o serie de teze, cel putin bizare, care ataca Istoria României dintr-un unghi nou.

Potrivit acestor teze, statul si natiunea etnica ar fi niste aberatii sangeroase care au provocat in ultimele secole cele mai ingrozitoare tragedii incat ele trebuie sa dispara cedand locul "natiunii culturale", existenta deja in absenta statului.

Prin "natiuni culturale" autorii tezelor respective inteleg religiile occidentale. Ca atare, frontierele rebuie modificate pentru ca nu corespud "criteriilor culturale", dupa care ar urma "spiritualizarea lor" cum le place unora sa spuna. Primele victime se cunosc: Iugoslavia si Cehoslovacia si urmeaza Romania.

Printre formele actuale care urmaresc dezmembrarea statului national unitar roman, unele puse deja in aplicare iar altele aflate in proiect, pot enumera: crearea Euroregiunilor Carpatice, contestarea statului-natiune, contestarea caracterului national si unitar al statului român si al limbii române ca limba oficiala de comunicare s.a.

Ideile acestea, care au facut partial obiectul dezbaterilor la Montreal si la celelalte intruniri, au fost luate din arsenalul unor organizatii asa-zise religioase, miscarea New-Age (Noua Era) sau religia mondiala unitara si Baha’i, care sunt de origine satanica ce isi au sedii si in România.

Adeptii acestor organizatii sustin ca "dumnezeul este mort"... Era crestinismului (zisa Era pestelui pentru ca apostolii lui Isus erau pescari) a fost tragica, aducand cu ea razboaie, neintelegeri si distrugeri (la fel ca Era natiunilor etnice), va fi inlocuita cu Era varsatorului in care se traieste legatura dintre Eul superior si Univers sau energia cosmica in care oamenii isi vor folosi capacitatile oculte, paranormale. Situatia aceasta se va schimba, sustin acestia, pentru ca "Omenirea se va lepada de crestinism".

Poate ar trebui reflectat mai mult la cele spuse de sarpe Evei cand a ispitit-o sa manance din pomul din mijlocul Gradinii Raiului: "Hotarat ca nu veti muri, dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu". (Geneza 3-4-5).

România se afla si ea pe lista de a fi dezmembrata. Nu mai constituie pentru nimeni un secret faptul ca principalul factor unificator al poporului roman este istoria sa. De aceea, atacul principal se da pe frontul istoriei iar lucrul acesta se face demult. In ultimii ani "cuvantul de ordine al Europei" este: rescrieti Istoria României.

Exista un interes deosebit in a se demonstra cu "argumente" istorice NECESITATEA SI OPORTUNITATEA DESTRAMARII STATULUI NATIONAL ROMAN... Avocatii acestor "idei" sunt si "români" iar strainii i-au impins in fata pe "români"...(!?).

Va continua

 

Autor col (r) Vasile Miron 12 Iulie 2013, 08:25 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate