De pe cer a mai căzut o stea: col.(r) Gavrilă Costică

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 25 Ianuarie 2017, 16:32 Atitudini

col(r)Gavrila CosticaAcum câteva zile ne-a părăsit și a trecut la ceruri un bun prieten de-al nostru, un bun camarad, un suflet plin de noblețe, Col.(r) GAVRILĂ COSTICĂ. În sufletele familiei și prietenilor a rămas un gol imens, dar care va fi umplut cu veșnica pomenire și aducere aminte despre cel ce a fost un mare OM.

În tinerețe a învățat și s-a pregătit pentru viață: a urmat școala primară, liceul, pentru ca apoi să îmbrățișeze cariera militară. A avut o carieră profesională strălucită, urcând cu succes pe scările afirmării personale, obținând aprecierea unanimă a superiorilor și propus de fiecare dată la avansări în grad. Astfel trecerea naturală și inevitabilă a timpului îl găsește la momentul ieșirii în rezervă, în vederea pensionării, cu gradul de colonel.

În acel moment era plin de vigoare sufletească și ,,nu a depus armele”, a continuat în viața civilă o activitate susținută pentru a reda generațiilor mai tinere și colegilor acumulările de-o viață din domeniul profesional, cultural și chiar militar.

Așa ajunge să conducă Filiala Județeană Brăila a ANCERM, prilej cu care începe pelerinaje în diferite locuri din țară, acolo unde era nevoie pentru a face cunoscute elemente fundamentale pentru personalitatea cetățenilor, a poporului: patriotism, cultură, evocarea momentelor importante din istoria națională, comemorarea eroilor care s-au jertfit pentru unitatea și integritatea țării.

Orașul Alba Iulia l-a atras în mod deosebit știind că aici este un imens tezaur cultural, istoric al neamului românesc, aici a fost hotărâtă Unirea cea Mare a românilor de la 1 Decembrie 1918. Din anul 2000 încoace l-am văzut mereu prezent în primele rânduri la manifestările importante de la Alba Iulia. Întotdeuna delegația Filialei Brăila a ANCERM era vizibilă prin fel de fel de inițiative culturale, istorice, care confereau un plus de frumusețe și  diversitate manifestărilor. Nu uita niciodată să angreneze în acțiuni pe tinerii brăileni, care transmiteau și colegilor din alte județe sentimente emoționante despre istoria acestui popor.

Membrii Filialei Alba a ANCERM, deplâng dispariția neașteptată a bunului lor camarad de arme și coleg, transmit familiei îndoliate solidaritatea sinceră pentru a trece peste aceste momente triste.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 25 Ianuarie 2017, 16:32 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii