Ideologia, bat-o vina, mai grea decat carnea de porc!

De Virgil Andronescu 22 Octombrie 2011, 17:32 Atitudini
Dupa cum vorbeste presa, fostul primar Constantin Sever Cibu va candida la functia de primar in alegerile ce vor avea loc anul viitor. Pana aici nimic nou si nelalocul lui. Surpriza a venit atunci cand senatorul Uniunii Nationale pentru Reconstructia Romaniei a declarat ca va candida din partea Partidului Democrat Liberal in alegerile locale din Braila.

Traseul politic al lui Cibu e unul cotit, cand pe stanga cand pe dreapta, de la Comitetul Central al Partidului Comunist Roman la Alianta pentru Romania, de la Partidul National Liberal la UNPR. Si chiar daca varsta venerabila pe care o are nu e un impediment, totusi, jalonismul politic practicat ar putea sa aduca unele semne de intrebare in randul alegatorilor braileni. 

UNPR-ul vrea sa mearga singur in alegeri ,,dar nuantat’’. Actualmente UNPR are un protocol de spijinire a PDL-ului ,,sprijin fara de care  Guvernul ar fi cazut de mult.’’ Interesul national este lozinca sub care, de la bun inceput, UNPR s-a lansat si de care face mare tam-tam de fiecare data cand pregateste ori face vreo manevra politica. Interesul national e stindardul sub care lupta ,,tradatorii’’ fugiti din partidele de opozitie. Interesul national a deveit  ,,doctrina’’ de partid, o noua ,,doctrina’’ sub care unii s-au unit dintr-un interes politic ori cine stie ce alte interese doctrinar-electorale.  Interesul ,,fata de mediul privat  astfel incat tara sa supravietuiasca, sa nu ajungem in situatia Greciei sau a Spaniei, care nu si-au luat la timp masurile de austeritate si astazi sunt intr-o situatie de faliment’’, acest interes ideologic pe care ,,multi nu l-au inteles, aceste masuri de austeritate care trebuiau luate sub orice forma, pentru ca altfel ne prabuseam din punct de vedere administrativ”, este si interesul declarat al presedintelui Constantin Cibu.

Protocolul inaintat senatorului Constantin Cibu de catre liderii locali ai Partidului Democrat Liberal nu a fost nici pana acum încheiat ,,din cauza unor modificări, pe care Constantin Sever Cibu, preşedintele UNPR Brăila, vrea să le facă. ” S-au purtat discutii chiar pe terenul UNPR-ului dar fara nici un rezultat definitiv si asta, probabil, din cauze ideologice. Ideologia, bat-o vina, e mai grea decat carnea de porc si decat orice sondaj de opinie realizat la nivel local de catre UNPR si PDL. Deci, pana la urma cine si cum va candida la primarie !?  Probabil ca batalia se va da in sondaje iar cei ce vor face mai bine sondajele respective aceia vor avea candidat la functia de primar al brailei. Constantin Cibu se prea poate sa aiba sanse cat pentru doua ,,barci’’politice !

Sanse are si Viorel Balcan dar numai pentru o singura ,,barca’’politica, aceea a PDL-ului. In tot acesc joc ,,ideologic’’ e, pana la urma, vorba numai de bani pierduti si de timp irosit aiurea. Viorel Balcan are sansa de a merge intr-un colegiu electoral de deputati si astfel va avea numai de castigat. De fapt, nu exista nici un razboi al candidaturilor intre Cibu si Balcan ci numai un razboi ,,idelogic’’ intre Cibu si Cibu, intre Balcan si Balcan. UNPR vs PDL nu exista, nu exista nici Cibu vs Balcan. Pana la urma cum ramane cu doctrinele, cum ramane cu ideologiile, mai conteaza stanga sau dreapta ori conteaza numai faptul ca Agamemnon (Agamita) Dandanache, generic spus pentru toti cei implicati, va obtine un loc de primar ori de deputat sau senator !? Pana la urna, pardon urma, politica si carnea de porc sunt cele mai grele : cad greu chiar si unui stomac de practicant al uneia dintre cele mai vechi profesii, daca e sa mergem cu gandul pana la Grecia antica. 

Singurul argument pe care-l aduce in sprijinul meritelor sale politice este : ,,Te era de facut? Aminteri daca nu-mi dedea in gand asta, nu m-aled-zeam si nu merdzea deloc, neicusorule! fara ideii! Familia mea de la optzetinoua si mai devreme lupta si da-i, si da-i si da-i si lupta si eu in toate Camerele, cu toate partidele ca rumanul impartial si sa ramai fara coledzil !?"

NR
Acest material este un pamflet si trebuie considerat ca atare.

 

Autor Virgil Andronescu 22 Octombrie 2011, 17:32 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate