Eminesciana, editia a XXIX-a, Strășeni - Republica Moldova

De Redactia 08 Iulie 2015, 01:08 Atitudini

eminesciana, StraseniO delegație culturală a Casei de Cultură a Municipiului Brăila s-a deplasat, la fínele săptămânii trecute, în Republica Moldova, pentru a participa la cea de a XXIX-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică și Poezie Eminesciana, care s-a desfăşurat, în data de 5 iulie 2015, la Strășeni, Republica Moldova.

Festivalul, organizat anual de către Consiliul Raional Strășeni, a reunit numeroase ansambluri artistice din toate localitățile raionului, tineri interpreți de muzică ușoară și populară, scriitori și meșteri populari.

Manifestarea a debutat cu depuneri de flori la statuia lui Mihai Eminescu, apoi a continuat în codrii Strășeniului. Pe scena amenajată aici au urcat și au smuls ropote de aplauze spectatorilor și brăilenii Florin Chirpac, managerul Teatrului de Copii Cărăbuș, care a recitat din creația eminesciană poezia Glossă și Grupul Folk Generații (Bianca Chiburță, Crina Păsculescu, Melisa Ozcan, Emine Ozcan, acompaniate la chitară de profesorul Dumitru Popescu) cu piesele ”Fratele meu de peste Prut”, ”De la noi la Eminescu” și ”Trăsura”, scrise de poetul Adrian Păunescu.

După spectacol, delegația brăileană s-a deplasat în Piața Marii Adunării Naționale de la Chișinău, unde s-a alăturat miilor de participanți la marșul pentru unirea Republicii Moldova cu România, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia.

Manager
Emanoil CIUCAȘU

 

Autor Redactia 08 Iulie 2015, 01:08 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii