Braileni prezenti la Festivalul Eminesciana, Straseni

De Alexandrina Iordache 02 Iulie 2013, 13:13 Atitudini
La invitatia organizatorilor, un grup format din patru braileni a luat parte, duminica, 30 iunie 2013, la manifestarile ocazionate de Festivalul de Muzica si Poezie "Eminesciana - 2013", editia a XXVII-a, care s-a desfasurat in orasul Straseni din Republica Moldova.

Invitatia a fost transmisa prin membrii corului "Burebista" din Straseni care au fost oaspetii orasului nostru, cu putin timp in urma, la invitatia Asociatiei "Pro Basarabia si Bucovina' Braila, presedinte dl. Harabagiu.

Festivalul "Eminesciana", organizat in fiecare an la sfarsitul lunii iunie, a devenit o traditie si este dedicat marelui poet national Mihai Eminescu. De obicei este organizat in poiana "Eminescu" in padurea Scoreni, la cativa kilometri de Straseni.

O ploaie aproape torentiala i-a determinat pe organizatori sa desfasoare manifestarea la Casa de Cultura Raionala din Straseni si s-a renuntat la depunerea de coroane de flori la statuile lui Mihai Eminescu si Grigore Vieru, cum era programat.

Festivalul a fost o reusita reunind formatii corale, de dansuri, ansambluri folclorice si solisti din toate satele raionului, versul lui Eminescu, cantat sau recitat, alinand dureri si hranind sperante in sufletele gazdelor noastre.

S-au tinut si alocutiuni. Din partea grupului din Braila a vorbit Ana Girip, membra a Asociatiei "Pro Basarabia si Bucovina" filiala Braila care, cu emotie in glas, a multumit pentru invitatie si pentru calduroasa primire facuta.

Din partea Asociatiei "Pro Basarabia" a oferit, domnului Necula Sergiu - vicepresedinte al Consiliului Raional Straseni si Bibliotecii "M. Sadoveanu" din Straseni, volumul "Eminescu doineste", cel mai recent volum de poezii aparut. Bibliotecii din Straseni i-au fost oferite, de asemenea, mai multe exemplare din doua numere ale revistei "Braila Eroica" a Asociatiei "Cultul Eroilor Regina Maria" filiala Braila si volume de poezie semnate Mihai Vintila, prezent la manifestare.

Delegatia Brailei a fost formata din Elpida Abramovici si Ana Girip, membre ale Asociatiei "Pro Basarabia si Bucovina" Braila, Alexandrina Iordache, membra a Asociatiei "Cultul Eroilor" Braila insotite de Mihai Vintila din partea ziarului "Infoest.ro.".

In interviul acordat, la solicitarea unui post de televiziune local, Ana Girip s-a referit la relatiile stranse existente intre Asociatia "Pro Basarabia si Bucovina" filiala Braila si orasul Straseni, colaborare care dureaza de multi ani de zile.

Pe parcursul celor doua zile, cat a durat deplasarea in Straseni, ne-am bucurat de o primire plina de caldura si dragoste din partea membrilor corului "Burebista" dar si a organizatorilor. Cu greu ne-am despartit de prietenii nostri din Straseni si am sperat ca ploaia nu ne va urmari, dar n-a fost asa. Drumul spre casa a fost insotit permanent de o ploaie torentiala.


 

Autor Alexandrina Iordache 02 Iulie 2013, 13:13 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii