Doamnei Bălan Georgeta, la ceas aniversar

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 04 Decembrie 2016, 11:23 Atitudini

Bălan Georgeta

Doamna Bălan Georgeta este din Brăila şi pe data de 4 decembrie 2016 împlineşte o frumoasă vârstă. Este din Brăila dar o cunoaşte o ţară întreagă. O vedem întotdeauna la comemorări, la întruniri cu elevi, persoane vârstnice, militari şi civili.

Pentru dânsa nu există nicio oprelişte în a călători la mari distanţe prin ţară, pentru a fi prezentă acolo unde se comemorează eroii neamului, acolo unde se sărbătoresc simbolurile naţionale. O vedem azi la Brăila, mâine la Sighetul Marmaţiei, ca mai apoi să fie prezentă la Carei, Mărăşeşti, Alba Iulia, Oarba de Mureş, Ţebea, Bucureşti, pe Transfăgărăşan şi oriunde vibrează în sufletul ei patriotismul, buna înţelegere între oameni, credinţa în Dumnezeu.

De fapt prin puterea credinţei în Dumnezeu a reuşit să treacă peste greutăţi ale vieţii, peste drame şi lipsuri materiale. A gustat din pâinea amară a singurătăţii, a văduviei încă din tinereţe. A rămas cu doi copii mici, când soţul i-a părăsit, plecând cu sufletul către ceruri, la un trai mai bun, pentru că nu a mai putut îndura chinurile din temniţele comunismului de la Sighetul Marmaţiei.

De fapt punctul de plecare în periplul ei prin ţară începe cu Sighetul Marmaţiei, acolo unde îşi întâlneşte gândurile şi dorul cu cele ale sufletului soţului ei. Se încarcă cu energie, cu tenacitate şi cu optimism pentru a nu cădea în prăpastia desnădejdii şi a rătăcirii de sine. Este permanent în interiorul credinţei, se roagă pentru sănătatea şi liniştea ei, ajută sufleteşte şi material pe oricine întâlneşte în cale.
    
Poate nimeni nu înţelege tot ce este în sufletul ei, dar noi cei care îi stăm pe aproape îi observăm tăria de caracter, strângerea din dinţi la momente în care alţii varsă lacrimi. Ea nu ştie să plângă, are o privire adâncă, fixată pe momente-amintiri profunde din viaţa ei, dintre care sunt unele pe care nu le mai vrea sedimentate în memorie. Experienţa vieţii îi permite să-şi aleagă drumul ei propriu al traiului de zi cu zi, trecând sau evitând unele accente de egoism şi duşmănie ale unora din jurul ei, ştie când să vorbească şi când să tacă.

Dorim ca în 2017 să o vedem la Mărăşeşti, tot mai tânără, să se bucure de atmosfera înălţătoate la sărbătorirea Centenarului marilor bătălii de la Mărăşti-Mărăşeşti-Oituz. Dorim să o vedem la Alba Iulia, la 1 Decembrie 2018, trăind emoţiile românilor, sărbătorind Centenarul Marii Uniri, să fie înconjurată de oameni cu suflet bun.

Acum, la moment aniversar ne alăturăm şi noi, cei de la Alba Iulia, celor dragi din jurul ei, pentru a-i ura multă sănatate, viaţă lungă, numai cu momente fericite şi un călduros LA MULŢI ANI!.

 A consemnat,
Col.(r)dr.ing. AVĂDANEI CONSTANTIN      
Vicepreşedinte Filiala Alba ,,GEMINA” a ANCMRR ,,Al.I.Cuza”
Vicepreşedinte Filiala Alba a ANCE ,,Regina Maria”

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 04 Decembrie 2016, 11:23 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii