Apel umanitar: Sa-i dam o sansa la viata lui Marinica Lazarovici, un copil de 3 ani

De Alexandrina Iordache 12 Septembrie 2013, 14:36 Atitudini
Asociatia "Viitorul Sperantei" din Braila, presedinte Carlan Dumitrica, face eforturi disperate pentru a ajuta un copil de 3 ani cu sindromul West, o forma grava de epilepsie care ii afecteaza creierul, sa ajunga la operatie in Turcia.

Acest copil frumos, Lazarovici Marinica, are 3 ani si este din satul Dudescu, comuna Zavoaia, judetul Braila. Copilul sufera de o boala rara, care poate fi tratata doar in Turcia si Germania, sindromul West. Costul operatiei la o clinica din Turcia este de 30.000 euro fara a mai socoti costul transportului si ale insotitorului.

Asociatia "Viitorul Sperantei" din Braila a organizat doua spectacole caritabile si s-a incercat strangere de fonduri si prin voluntarii din teren. Fondurile stranse au fost infime, au fost donate familiei care le-a folosit pentru efectuarea de deplasari la Galati si Bucuresti pentru investigatii suplimentare si pentru nevoile personale ale copilului care are un regim alimentar strict.

Familia Lazarovici este formata din patru membri, Marinica mai are un frate, elev in clasa a VI-a. Veniturile familiei sunt foarte mici, mama ocupandu-se in permanenta de Marinica primeste 610 lei lunar iar tatal lucreaza cu ziua.

Carlan Dumitrica, presedinta Asociatiei "Viitorul Sperantei" a efectuat o vizita familiei in ziua de 10 septembrie a.c. Cu aceasta ocazie a donat familiei, pentru folosinta copilului, produse de igiena si alimente permise regimului sau alimentar (produse lactate, fructe, biscuiti etc.).

Din discutia avuta cu mama copilului a aflat ca, in ultima perioada, crizele copilului s-au accentuat si singura solutie, si speranta in acelasi timp, este operatia. Familia nu dispune insa de banii necesari pentru operatie, operatie care ii salveaza viata lui Marinica.

Din partea Primariei Zavoaia singurul ajutor primit a fost organizarea, impreuna cu Asociatia "Viitorul Sperantei", a unui spectacol caritabil. De altfel, nici asistenta sociala nu face vizite la domiciliu copilului, a precizat mama.

Presedinte Asociatiei "Viitorul Sperantei" din Braila a luat legatura cu o clinica din Turcia si a transmis toate documentele medicale ale copilului. Clinica din Istambul (Turcia), dr. Mehmet Diktas, poate sa-l opereze pe copil. Costul operatiei: 30.000 euro.

Asociatia "Viitorul Sperantei" si mama copilului fac apel catre toti oamenii de bine sa-l ajute pe Marinica sa traiasca, lui orice zi de intarziere ii agraveaza starea de sanatate.

Marinica are nevoie de ajutor pana nu e prea tarziu. Sa-i oferim acestui copil o sansa la viata. Daruiti din putinul dv. pentru a-l ajuta sa creasca mare si frumos si sa se bucure de viata. Orice suma, cat de mica, e de ajutor.

Donatiile se fac in contul BRD RO77BRDE09OSV37111380900, Lazarovici Marinica

In dorinta de a sensibiliza opinia publica la drama acestei familii si a lui Marinica, presedinta Asociatiei "Viitorul Sperantei" a transmis inregistrarea video a convorbirii cu mama copilului posturilor nationale de televiziune, Crucii Rosii Braila si mai multor fundatii umanitare.

Cu speranta ca acest apel va avea ecou in inimile dumneavoastra, Asociatia "Viitorul Sperantei" si mama copilului multumesc tuturor celor care vor face donatii contribuind, prin gestul lor, la salvarea vietii lui Marinica.


 

Autor Alexandrina Iordache 12 Septembrie 2013, 14:36 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate