România nu e destul de buna pentru tine? Fa-o sa fie!

De Georgiana Tudor 07 August 2014, 07:03 Atitudini
Oamenii din ziua de azi nu se mai  gândesc la radacinile lor, la locul de unde vin, iar cei care fac asta nu mai au putere sa creada in autenticitatea si valoarea satului, orasului, tarii în care s-au nascut. Eu îmi iubesc orasul, tara, nu este ceva cu care  ma laud, dar ma simt  legata  de tot ce înseamna România si ma întreb unde a disparut românismul din noi ?

De ce oare românii au ajuns sa se rusineze de originea  lor ? Multi pleaca ‘în afara’ pentru  un asa-zis trai mai bun. Dor de casa, familii destramate, copii care merg pe cai gresite, bunici care mor in singuratate….mie nu îmi suna a o viata mai buna.

Totusi sa nu dramatizam, avem destui oameni care s-au întors în locul lor de bastina sa puna în aplicare  ce au învatat. De ce sa te duci sa lucrezi pentru dezvoltarea unei alte tari când o poti ajuta pe a ta ?  La noi e mai mult de munca , recunosc, pentru ca trebuie sa lupti cu mentalitati gresite, usi închise si ignoranta celor din jur care nu vor schimbarea situatiei actuale.

Dupa parerea mea lenea, specifica balcanicilor, este si aici vinovata deoarece e un efort prea mare sa îti transformi propria patrie în tara mult visata de care te desparte doar un bilet de avion.

Poate unii îmi vor da dreptate, altii vor nega, altii cred si ei în potentialul spatiului  mioritic ca si mine si pâna la urma toti vrem o tara mai buna pentru noi, pentru copiii nostri, nepotii si stranepotii nepotilor nostri. Startul a fost dat de mult, însa nu e de ajuns sa crezi, trebuie sa actionam. Daca vrei sa schimbi aparenta societatii în care traiesti, nu ai decât sa te schimbi tu si vei descoperi ca mai sunt si altii ca tine.

”Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta” spune un vechi proverb românesc, nu stiu despre care aur este vorba cel din adâncurile pamântului, din vârful muntilor de poveste ori cel din sufletul si inteligenta natiunii române.

Oamenii vin si pleaca, timpul trece oricum, vrei schimbare? Încearca sa descoperi mai bine România din jurul tau si vei fi uimit de ce oameni minunati poti fi înconjurat, nu doar de  criminalii de la stirile de la ora 5. Lupta, nu renunta, crezi în  visele tale si mai presus de orice actioneaza ! Vei vedea ca lumea nu e asa neagra precum pare, nu suntem singuri, potential exista si poate de azi numarul celor care îl exploateaza în mod rational pentru binele tuturor va creste…

 

Autor Georgiana Tudor 07 August 2014, 07:03 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii