Donald Trump și noile media

De Cătălina Stanciu 16 Noiembrie 2019, 09:04 Atitudini

Cu trecerea timpului, liderii politici şi-au îndreptat mai mult atenţia asupra populaţiei tinere şi au început să facă eforturi pentru a o cuceri. Prin urmare, un lider carismatic al secolului XXI trebuie să fie în pas cu tehnologia. Astfel, problemele reale de ordin politic, economic, social şi cultural au ajuns să se dezbată în mediul online. Faptul că Donald Trump foloseşte cu atâta uşurinţă reţelele de socializare şi nu se teme de mass-media a devenit cunoscut în întreaga lume. Analzându-i profilurile de Facebook, Twitter şi Instagram descoperim atât utilizatori care îi transmit mulţumiri şi gânduri bune pentru viitor, cât şi utilizatori care îl ironizează. Cert este faptul că de o parte şi de alta, oamenii sunt interesaţi de activitatea sa.

Politicienii acestui secol sunt simpatizanţi ai site-ului de socializare Facebook, web site pe care îl folosesc pentru a se autopromova. Trump este unul dintre oamenii politici activi pe reţelele de socializare, devenite intermediari în transmiterea mesajelor de interes public. În anul 2009 şi-a creat contul de Twitter şi de atunci îl foloseşte pentru a face comentarii cu privire la alţi oameni politici, celebrităţi sau pentru a comenta diferite evenimente politice. Din anul 2015, Trump a început să publice şi online, pe site-ul www.donaldjtrump.com, planul său de acţiune, intenţiile de a rezolva problemele importante. Cu toate că este mai activ pe Twitter, nu îşi neglijează profilul de Facebook, unde 23.607.319 de utilizatori îi apreciază pagina şi 24.948.350 îl urmăresc în acest mediu de socializare. Username-ul pe care acesta îl foloseşte în mediul online, realDonaldTrump, arată dorinţa sa de a se apropia de cetăţeni prin intermediul mass-media, de a le oferi şansa să-l cunoască aşa cum este el de fapt. Din albumul online de fotografii nu lipsesc fotografiile personale precum cea publicată de Ziua Tatălui, în care preşedintele apare alături de tatăl său, Fred Trump, postările în care îşi arată respectul faţă de soliştii de culoare precum Kanye West, unul dintre susţinătorii săi şi motto-urile liderului politic.

Trump a înţeles că mediile tradiţionale din întreaga lume, dar mai ales din America, nu îl simpatizează, şi a acaparat noile media. De altfel, părerea oamenilor contează cel mai mult şi a mizat pe faptul că i se va acorda atenţia în mediul online şi în campania sa electorală. Un lider carismatic este cel care se adresează categoriei vizate pe înţelesul şi pe gustul ei. Astfel, cetăţenii au ocazia de a-şi cunoaşte conducătorii mult mai bine.

 

 

Autor Cătălina Stanciu 16 Noiembrie 2019, 09:04 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii