Despre familie

De Jenică Chiriac 10 Septembrie 2017, 00:59 Atitudini

Am urmărit, ca tot românul imparțial, dezbaterile prilejuite de modificarea constituției în ce privește componența familiei. Fără prejudecăți, am încercat să pricep argumentele pro și contra. Am căutat să mă poziționez cât mai obiectiv posibil. Fără doar și poate, am, ca toată lumea, o părere proprie, argumentele mele, dar aceasta nu m-a împiedicat să fiu atent și cu părerile opuse. Am făcut-o, de fiecare dată, cu cele mai bune intenții, socotind că poziționându-te de o anumită parte, cu intransigență, nu poate decât să dăuneze dialogului, confruntării de idei.
    
Bunăoară, susținătorii familiei formate din parteneri de același sex invocă toleranța, acceptul celor care nu sunt ca noi, majoritatea. Se cere un respect al  minorității ca dovadă de empatie. În multe cazuri, la contraargumente de ordin moral-creștin se aduc din aceeași zonă prevederi biblice care să le susțină teoriile.
    
Nu mi-am propus, prin această tabletă, să combat pe nimeni. Aduc, însă, în atenție prevederi din Vechiul Testament, fără orice alt comentariu. Le citez ad-litteram: De Leviticul, cap. 18, „Oprirea însoțirilor nelegiuite”, versetul 22: „Să  nu te culci cu bărbat ca și cu femeie. Aceasta este spurcăciune”. Versetul 29 spune: „Că tot cel ce va face ticăloșiile acestea, sufletul care va face acestea se va stârpi din poporul său”. Din capitolul 20, „Pedepse pentru păcate” am ales versetul 13: „De se va culca cineva cu bărbat ca și cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire și să se omoare, că sângele lor asupra lor este”. Versetul 23: „Să nu umblați după obiceiurile popoarelor pe care le voi alunga de la voi, că ele au făcut acestea toate și M-au scârbit de ele”.
    
Încheiem, apelând la Noul Testament, Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 5, versetul 44: „Iar Eu vă zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc”.

din ciclul În amonte

 

Autor Jenică Chiriac 10 Septembrie 2017, 00:59 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii