Basarabia e România în Parlamentul de la București

De Redactia 25 Martie 2015, 21:01 Atitudini

parlamentari romaniPeste 100 de senatori și deputați din Parlamentul de la București și-au lăsat miercuri costumul acasă pentru a purta tricouri cu mesajul ,,Basarabia e România - 27 martie 1918”. Inițiativa vine pe cale parlamentară din partea grupului ,,Prietenii Unirii”, care reunește senatori și deputați din toate partidele politice.

Plenul celor două Camere ale Legislativului s-a umplut de tricouri bleumarin pe care scria cu galben binecunoscutul mesaj, vizibil în ultimii ani în toate mediile, de la graffiti la manifestări stradale și dezbateri academice - ,,Basarabia e România - 27 martie 1918”, slogan promovat de societatea civilă, prin Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Parlamentarii au recurs la acest gest pentru a marca împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, când Sfatul Țării, organ al Republicii Democratice Moldovenești, decidea cu majoritate de voturi: ,,În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România”.

Grupul ,,Prietenii Unirii” s-a constituit pe 10 februarie la propunerea Platformei Unioniste Acțiunea 2012, iar membrii și-au asumat ca pe cale legislativă, de lobby, de reprezentare, prin acțiuni de imagine și prin intermediere a dialogului cu celelalte instituții, să implementeze proiecte concrete pentru unirea României cu Republica Moldova.

Sărbătoarea unirii Basarabiei cu României va fi marcată și stradal. Vineri, 27 martie, ora 18:00, în Piața Universității din București, la statui, va fi reconstituită din sute de oameni o imensă hartă a României reunite cu Basarabia.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012

 

Autor Redactia 25 Martie 2015, 21:01 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii